Події

За тиждень у Житомирській області закрили 10 нелегальних АЗС

2 January 2020, 16:01

У Житомирській області прокуратура та правоохоронці припинили протиправну діяльність 10 АЗС, вилучили 32 тонни пального.

Про це 2 січня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«За період із 27 грудня 2019 року по 2 січня 2020 року, завдяки скоординованим прокуратурою області спільним діям, правоохоронними органами області припинено протиправну діяльність 10 автозаправних станцій, на яких виявлено та вилучено ємності з рідиною, схожою на бензинове та дизельне пальне, а також скраплений газ об’ємом 32 тонни», – йдеться у повідомленні.

Нині вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене обладнання та пальне.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 1. ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України триває за процесуального керівництва прокуратури.

Зазначено, що координаційна робота прокуратури області щодо спільної діяльності правоохоронних органів з виявлення незаконних АЗС на Житомирщині триває.

Нагадаємо, 28 грудня 2019 року пресгрупа У СБУ в Житомирській області повідомляла про припинення діяльності майже 300 нелегальних автомобільних заправних комплексів у всіх регіонах України, зокрема чотирьох – у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня 2019 року пресслужба Кабінету міністрів інформувала, що в Україні демонтували 46 незаконних АЗС.

А 27 грудня в ОДА відбулася нарада з питання ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами у Житомирській області. На нараді йшлося, зокрема, про те, що за результатами перевірок в області оштрафували 11 автозаправних станцій на суму 4,7 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЗС нелегальна заправка прокуратура  
Матеріали по темі