Місто

У Житомирі благодійники влаштували різдвяний обід для безхатьків та знедолених

8 January 2020, 15:43

Колядками, щедрівками та святковим обідом Різдво відзначили в Центрі захисту осіб, які потрапили в складні життєві обставини. Для підопічних центру приготували різдвяні страви, а також влаштували святкову програму. За словами керівника закладу, до організації свята для бездомних вже традиційно, як і кілька років до того, долучилась католицька громада Житомира.

«Це - родинне свято, а вони позбавлені родин. Щоб якось компенсувати цю родину, приходять благодійники, адже їх родина тепер тут. Тому свято відбувається тут і для їхньої родини. Я так думаю, що це їх зближує одне з одним. І вони не відчувають себе зайвими людьми в нашому житті. До них ставляться так само, як і до інших людей, і вони не є вигнанцями. Вони отримують родину, яку вони загубили в різних обставинах. Це дає піднесений настрій, що наші підопічні теж відчувають це велике свято», - розповідає директор Центру соціального захисту для осіб, що потрапили в складні життєві обставини Геннадій Баньковський.


Представники релігійної громади, які долучились до організації свята для бездомних, переконані: в Різдвяні свята потрібно дарувати ближнім любов, особливо, якщо вони опинились в скруті.

«За цей центр, в якому ми знаходимось, за нього потрібно дякувати Господу Богу. Дякувати за цю громаду, яка дає шматочок дому і трохи родинності. Ми хочемо до цього долучитись, щоб люди не почували себе самотніми в цьому світі. Нехай би вони відчують хоча б моменти цієї родинності. В цей час Різдва Христового, коли ми згадуємо прихід любові до людей, нам треба так само ділитись зі всіма любов’ю, в рамках, наприклад, і цієї зустрічі», - каже отець Віктор Матушевський.

Цьогоріч святковий різдвяний обід співпав із днем народження найстаршої підопічної Центру, яку вітали усім колективом.

Нагадаємо, в 2018 році у Житомирі у переддень Різдва благодійники влаштували святковий родинний обід для безхатьків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдво обід безхатченки  
Матеріали по темі