Фоторепортаж

Після зустрічі Старого Нового року житомиряни відправляють ялинки на смітники. Фоторепортаж

14 January 2020, 16:46

Період новорічно-різдвяних свят непомітно наблизився до завершення. У ніч на 14 січня багато хто святкує Новий рік за «старим стилем». Православні ж християни у цей день відзначають і свято Василя, а напередодні, 13 січня, – Щедрий вечір, або ж Маланки.

Цикл зимових свят завершується Водохрещем, 19 січня. Традиційно головна ялинка у Житомирі, як, власне, й у більшості українських міст, стоїть саме до Богоявлення.

Ялинки саме до цього свята прикрашають й оселі більшості житомирян. Хоча усім відомі жарти про невинесену ялинку, яка стоїть у домі до 8 Березня чи до Пасхи. Мабуть, у цих дотепах таки є частина істини.

Щоправда, дехто не дожидається офіційного завершення періоду свят та відправляє хвойне деревце на смітник раніше. У Житомирі ялинки на смітнику можна було уздріти навіть 2 січня.

Фото зроблене 2 січня

Після Старого Нового року на смітниках ялинок і сосен значно побільшало: хвойні деревця – одні обсипані, а інші навіть дуже «товарні» на вигляд – лежать тут цілими купами.

Ще 2 січня Житомирська міська рада оприлюднила адресу, куди можна відвезти «використані» ялинки на утилізацію – провулок Кавалерійський, 13.

До речі, у невеличкому Малині пунктів збору новорічних дерев відкрили три десятки. Адреси прийому ялинок, які у подальшому підуть на щепу для опалення, Малинська міськрада опублікувала 11 січня.

14 січня фотокореспондента Житомир.info пройшлася центром міста, звертаючи увагу на смітники, куди, «знявши» іграшки та гірлянди, «перекочували» колишні новорічні красуні.

Нагадаємо, 16 грудня на вулиці Небесної сотні почав працювати ялинковий базар. Мініялинки з гілочок у цей день коштували від 30 грн, найдорожчими були триметрові дерева – від 600 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2019 року лісівники Житомирської області назвали мінімальну ціну за новорічну ялинку – 35 гривень за хвойне деревце висотою до 1 метра. Лісівники також запевнили, що передсвяткова заготівля хвойних молодняків не завдає лісу жодної шкоди. Адже для цього вічнозелені деревця вирощують на спеціальних плантаціях різдвяних ялин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка свято Старий Новий рік  
Матеріали по темі