Фоторепортаж

Міністр у справах ветеранів розпочала свій візит до Житомира з покладання квітів на кладовищі. Фоторепортаж

20 January 2020, 14:41

20 січня у Житомирі з робочим візитом перебуває Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської облдержадміністрації.

Зазначається, що урядовець разом з керівництвом міста й області вшанувала пам’ять загиблих учасників АТО/ООС на Смолянському військовому кладовищі. Там знаходиться 39 могил загиблих внаслідок поранень Героїв Житомирської області. Серед них і п’ять «кіборгів» – захисників Донецького аеропорту.

«Сьогодні на Житомирщині з робочою поїздкою. І почали з правильних речей – вшанування пам’яті воїнів. Адже Житомирська область надала найбільшу кількість демобілізованих. Поспілкувалися із родинами загиблих, саме так розумієш весь спектр проблем, який турбує людей», – зазначила Оксана Коляда.

Квіти до могил загиблих військових покладали й польська делегація з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцькі, а також рідні Героїв та небайдужі житомиряни.

Міністр поспілкувалася із матерями та родичами загиблих військових області.

Відповідно до програми візиту, після відвідин військового кладовища Оксана Коляда мала зустрітися з керівництвом Житомирської ОДА та обговорити питання медичного забезпечення. Також у програмі – зустріч з міським головою.

Як повідомляв Житомир.info, 2019 році в Україні вперше на Державному рівні відзначали День пам'яті військовослужбовців, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Указ Про День пам`яті захисників напередодні, 28 серпня, підписав президент України Володимир Зеленський. У Житомирі вшанувати пам`ять загиблих військових на Смолянське кладовище прийшли родичі, побратими воїнів та небайдужі житомиряни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Смолянське кладовище кладовище Коляда  
Матеріали по темі