Фоторепортаж

Обмальований парапет, погнуті лавки і «рештки» ліхтарів – сквер Ольжича у Житомирі. Фоторепортаж

23 January 2020, 14:52

Обмальований парапет, погнуті та «перекособочені» лавки, дроти, що стирчать з-під землі та нагадують, що тут були ліхтарі, і пляшки від слабоалкогольних напоїв, які свідчать, що це місце не минає молодь, – такий вигляд сквер імені Олега Ольжича у Житомирі має 23 січня.

В обідню пору у сквері відносно чисто, помітно, що була тут, очевидно, рука та мітла двірника: скляна тара від «слабоалкоголок» зібрана у пакети, територія присипана піском.

У темну пору доби сквер, що майже у центрі міста, поринає у темряву, адже «відпочивальники» розбили ліхтарі.

Освітлення у сквері планують відновити навесні 2020 року.

Про це 16 січня на своїй сторінці у Facebook написав голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста Олег Черняхович.

«У перший рік відкриття нового скверу місцеві вандали знищили оригінальні ліхтарі-стовпчики. Сьогодні (16 січня – ред.) на депутатській комісії ЖКГ керівник управління комунального господарства завірив, що у квітні цього року освітлення скверу буде відновлено. Планується встановлення трьохметрових металевих ліхтарів», – йдеться у дописі.


Зазначимо, що з центру міста до скверу веде нещодавно відремонтована дорога: влітку 2019 року київська фірма ПП «Автомагістраль» проводила капітальний ремонт центральних житомирських вулиць, зокрема й вулиці Перемоги, що перетинається з вулицею Ольжича й «прилягає» до скверу.

Який вигляд житомирський сквер імені Олега Ольжича мав 24 червня 2019 року, дивіться у фоторепортажі

Як змінився сквер за рік після встановлення на його території першого в Україні пам’ятника видатному поету, археологу, політичному діячу та почесному громадянину міста Олегу Ольжичу, дивіться у фоторепортажі від 26 жовтня 2018 року

Як повідомляв Житомир.info, реконструкцію скверу імені Ольжича за 2,5 мільйона гривень закінчили до Дня незалежності, 24 серпня 2017 року, однак його відкриття відклали до прибуття пам’ятника зі Львова, де він був виготовлений. 27 жовтня 2017 року в Житомирі був встановлений перший в Україні пам’ятник видатному поету Олегу Ольжичу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер Ольжича сквер ліхтар лавка  
Матеріали по темі