Місто

У житомирському пологовому будинку 38-річна жінка народила дівчинку вагою понад 5 кг

12 February 2020, 09:29

У Житомирі народилася дівчинка вагою 5 кілограмів 260 грамів. Зріст немовляти 60 сантиметрів. У 38-річної породіллі це вже треті пологи, але попередні діти народжувались майже вдвічі меншими.

Про йдеться у сюжеті ТСН від 11 лютого.


Новонароджена дівчинка здивувала не лише її сім'ю, а й медиків. Лікарі хоч і бачили, що дитина велика, але до кінця не розуміли наскільки.

«На третьому УЗД сказали, що дитина велика. Мало б бути чотири кілограми. Ну, 4200», – каже породілля Ольга Кареліна.

Жінка народила природним шляхом. Медики кажуть, що вони завершилися нормально для мами і дитини.

Діти з такою вагою в Житомирському обласному перинатальному центрі з'являються лише кілька разів на рік, кажуть медики. Хлопчиків і дівчат серед них порівну.

«Це залежить від багатьох факторів. У першу чергу, це генетика. Якщо в родині були великі діти, то вони і будуть народжуватися великими», – пояснила завідувачка пологового відділення Житомирського обласного перинатального центру Марина Тищенко.

Лікарі кажуть, що до року дівчинка розвиватиметься швидше за однолітків і може важити на два кілограми більше. З віком ця різниця зникне і ніхто не здогадається, що дитина народилася з такою вагою.

«5 260 вага при народжені – це гігантська дитина. Наразі дитина абсолютно стабільна», – розповіла завідувач відділення новонароджених Житомирського обласного перинатального центру Наталія Мадзьгун.

Породілля Ольга розповідає: перші її діти народжувалися на два кілограми менші. Нині їм 18 та 10 років. Дівчинку назвали Катею, бо так наснилося татові. Лікарі прозвали її Катериною Великою. За кілька днів дівчинку з мамою вже випишуть додому, де на них з нетерпінням чекає вся родина.

Як повідомляв Житомир.info, 10 листопада 2018 року в місті Бердичів Житомирської області у пологовому відділенні ЦМЛ народився хлопчик вагою 5 кг 300 г.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перинатальний центр дитина народження  
Матеріали по темі