Здоров'я

У житомирському пологовому будинку показали, що входить у «пакунок малюка» в 2020 році

12 February 2020, 19:31

Підгузки, засоби гігієни, дитячій одяг та інші необхідні речі у перші місяці життя безкоштовно отримують породіллі з вересня 2018 року. «Пакунки малюка» або так звані бебі-бокси за цей час суттєво змінилися.

За словами медиків, у 2020 році до пакунка додали теплі речі, розвиваючий килим, мило та водонепроникну пелюшку. Наразі собівартість такого подарунку від держави – близько 5 тисяч гривень.


Від такої допомоги зі ці роки ніхто не відмовився – кажуть у пологовому будинку. Також запевнили: вміст перевіряють разом з батьками новонародженого.

«Старих «пакунків малюка» у нас немає, 5 лютого 2020 року ми отримали 300 подарунків. Кожен «пакунок малюка» відкривається при мамі, демонструються пломби. Бувають такі випадки, коли не вистачає крему або термометра. У такому разі відповідальна особа складає акт на те, чого не вистачило і відправляє його до департаменту соціальної політики. Далі ту одиницю, якої не вистачило, надсилають за місцем проживання мами», - розповідає медичний директор з медсестринства КНП «Обласний перинатальний центр» Тамара Гуріна.

«Пакунок малюка» 2020 року має якісне наповнення, переконують матусі.

«Мені видали бебі-бокс у перший день, як я народила дитину, і з першого дня я мала можливість його використовувати. Вже використовувала накладки для грудей, крем, пелюшку, підгузки. Я вважаю, що наповнення бебі-боксу достатньо нормальне. Попередній бебі-бокс, бо я попередньо ознайомилася зі старим форматом, теж був непоганий, але були трохи інші по якості підгузки. Зараз підгузки та все наповнення коробки достатньо якісне», - ділиться породілля Ірина Кочаткова.

Ірина розповідає: найбільше тішаться теплим речам, адже на ринку все коштує не дешево.

«Дуже була задоволена комбінезоном. Йде весна, не треба купувати, а вони досить дорогі у нас на ринку. У мене дівчинки, і все, що є у коробці, підходить і для дівчинки, і для хлопчика», - каже Ірина Кочаткова.

Вміст підходить будь-якій статі. А ось наскільки підходять речі за розміром, журналіст Житомир.info дізнавалася в Ольги Кареліної, яка народила дівчинку вагою понад 5 кг.

«Для нас це було справжнє здивування, ми не розраховували, що буде такий «великий» сюрприз. Народилася вона 10 лютого о 8:05 ранку і вага була 5,250 кг і 60 см зросту. Чесно кажучи, цікавилися цим питанням (про бебі-бокс) напередодні, читали відгуки, дивилися наповнення. По відгуках була інформація, що речі були замалі, деякі не знадобилися. У нашому випадку трапилося диво, я так думаю. Місяців два назад сестра з Києва передала мені свій новий бокс, останньої комплектації, то там речі трикотажні були компактні, замалі. Вчора ми відкрили свою коробку і були приємно вражені, що там ті самі речі, але значно більші», - розповідає породілля Ольга Кареліна.

«Пакунок малюка» батьки отримують після народження дитини, але лікарі радять, речі та засоби гігієни для малечі все-таки придбати.

«Пакунок малюка» мати отримує після народження дитини. Вона може народити у нічний час або у вихідний день. У вихідний день «пакунок малюка» ми не видаємо, бо, що їх видає людина, яка несе за них матеріальну відповідальність. Маленький мінімум потрібно з собою мати», - наголошує медичний директор з медсестринства обласного перинатального центру Тамара Гуріна.

Нагадаємо, в жовтні 2019 року у пологовому відділенні пояснювали, чому житомирським породіллям видають «стару версію» бебі-боксів.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня 2018 перші 386 бебі-боксів роз'їхалися по пологових будинках Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бебі-бокс пакунок малюка перинатальний центр породілля народження дитина  
Матеріали по темі