Культура

Мінкульт збирається популяризувати читання: почне з дитсадків та шкіл

18 February 2020, 17:03

Міністерство культури, молоді та спорту збирається популяризувати читання у школах та дитсадках.

Про це сказала 18 лютого заступниця міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк під час брифінгу на тему «Стратегія розвитку бібліотек і повернення культури читання».

«Ми плануємо підписати меморандум з Міністерством освіти і науки. Меморандум буде складатися з двох невеликих позицій. Перша позиція – хочемо спільно з МОНом запровадити у дитячих садках 15-хвилинні читання дітям україномовної літератури чи казок перед сном. Український інститут книги (УІК) є нашим партнером у цьому проєкті. Ми маємо розуміння Міністерства освіти і науки, що звичка до читання – така хороша, гуманна традиція, і такий проєкт буде дуже добре сприйнятий і батьками і дітьми. І друга позиція – хочемо спільно з МОНом і з УІКом провести дослідження щодо цікавості подачі літератури у середніх школах: який перелік, яка автура, як про ці тексти вчителі говорять з дітьми», - пояснила Ірина Подоляк.

Нагадаємо, результати опитування Київського міжнародного інституту соціології показали, що за 2018 рік 60% українців не прочитали жодної книги. В серпні 2019 року Житомир.info цікавився, що купують у книжкових магазинах та скільки книжок житомиряни прочитали за рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінкульт читання книга Подоляк  
Матеріали по темі