Фоторепортаж

Кортадо, лунго, марочіно – які кавові напої і за яку ціну пропонують житомирянам заклади в центрі міста. Фоторепортаж

19 February 2020, 15:55

Четвертий рік поспіль Житомир.info на початку року робить фотоогляд вартості кави в центрі міста.

У січні 2019 року можна було випити еспресо чи американо за 9-10 грн, а за вершки чи молоко треба було доплатити 2-3 гривні. Найдорожчою була раф-кава – 43 грн.

Станом на 19 лютого 2020 року в центрі міста середня ціна еспресо чи американо – 12-15 грн, подекуди можна знайти й за 6-8 грн, є заклади, в яких кава коштує 10.99 грн. За молоко, вершки чи сиропи варто платити окремо – 3-5 грн, аерозольні вершки коштують аж 11 грн. Ціна також залежить від об’єму: маленька, середня, велика. Капучино коштує 18-22 грн, а латте 25-28 грн, новинка – матча лате – напій зі схожими властивостями як у кави, при цьому такий же корисний як чай, вартістю 30 грн.

Окрім різної ціни, житомирянам пропонують і різноманітні види кавових напоїв: флет уайт (спінене молоко з еспресо), кортадо (готується з еспресо, із подальшим додаванням гарячого молока, в пропорціях 1:1), раф (подвійна кава з ваніллю та спіненими вершками), ристрето (міцний кавовий напій, порція якого менша за об’ємом, ніж еспресо), лунго (зроблений за аналогією з еспресо, але з набагато більшою кількістю води), мак’ято (виготовляють із порції еспресо та невеликої кількості молока), айріш або кава по-ірландськи (готується з гарячої кави, ірландського віскі й цукру), глясе (холодний напій на основі кави з додаванням морозива), романо (римський еспресо з свіжовижатим соком лимона), марочіно (кава з шоколадом).

Найвища ціна за кавовий напій, яку ми побачили, – мигдальний капучино та арахісовий латте – 48 грн. ВВС кава – 38 грн.

Наприкінці січня 2018 року у більшості закладів в центрі Житомира еспресо коштувало 8 грн, американо – 9 грн. Найдорожчим було капучино з наповнювачами – 29 грн.

Через рік, у 2017-му, за еспресо чи американо треба було заплатити від 7 до 11 грн, латте чи капучино коштувало від 11 грн. Найменша ціна за еспресо була 5,5-6 грн, а найдорожчою була кава по-ірландськи – 55 грн за порцію. За молоко, вершки, топінг чи сироп до кави правили ще 2-3 гривні.

В лютому 2016 року еспресо коштувало 5-7 гривень, американо – 5-9 грн, капучино – 10-15 грн. За вершки або молоко треба було доплатити ще 1-1,5 гривні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кава ціна кавові напої  
Матеріали по темі