Події

Керівнику Житомирської митниці оголосили про підозру в розтраті майна при реконструкції пункту пропуску

20 February 2020, 18:06

На Житомирщині виконувачу обов’язків керівника Житомирської митниці фіскальної служби повідомлено про підозру у розтраті майна в особливо великих розмірах.

Про це 20 лютого повідомляє пресслужба прокуратури області.

«За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області у четвер, 20 лютого 2020 року, за результатами досудового розслідування, що здійснюється ТУ ДБР в м. Хмельницькому та оперативного супроводу ВБКОЗ УСБУ в Житомирській області, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України голові комісії з реорганізації Житомирської митниці ДФС», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний, виконуючи обов’язки начальника Житомирської митниці ДФС, вчинив розтрату чужого майна в особливо великих розмірах.

«Посадовець, достовірно знаючи про фактичну відсутність авторського та технічного нагляду за виконанням будівельних робіт, підписав акти виконаних робіт за договором будівельного підряду службових модулів для спільного контролю в пункті пропуску. У подальшому сплатив кошти за виконані роботи, які у повному обсязі не відповідають проектно-кошторисній документації та вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва. Такі протиправні дії посадової особи спричинили матеріальних збитків на суму понад 732 тис грн», - інформує прокуратура.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

В управління СБУ в Житомирській області уточнили, що мова йде про реконструкцію міждержавного автомобільного пункту пропуску «Майдан Копищанський».

«За попередньою версією слідства встановлено, що у 2018 році регіональна митниця уклала договір із підрядним підприємством на реконструкцію адміністративних приміщень міжнародного пункту пропуску. За умовами контракту підрядник мав провести демонтаж старих приміщень, після чого виготовити та встановити нові модулі. Незважаючи на те, що фірма не виконала жодного із передбачених договором зобов`язань, очільник митниці підписав акти виконаних робіт та платіжні документи з переведення бюджетних коштів на рахунки комерсантів. Таким чином за неіснуючі підрядні роботи держава сплатила понад 700 тисяч гривень», - зазначається у повідомленні пресгрупи УСБ України в Житомирській області.

Ініційовані Службою будівельно-технічна та економічна експертизи засвідчили, що приміщення на території пункту пропуску залишилися в аварійному стані і не відповідають загальноприйнятим європейським стандартам.

«Наразі керівнику Житомирської митниці оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ними шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо його відсторонення від займаної посади та обрання міри запобіжного заходу», - зазначає управління СБУ.

Документування правопорушення проводилась співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у Хмельницькому під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Нагадаємо, в лютому 2019 року звільнилася начальниця Житомирської митниці ДФС Наталія Ткачук, яка з листопада 2017 року перебувала у відпустці по догляду за дитиною, а виконував обов’язки начальника митниці Сергій Гринчук. Наприкінці листопада 2019 року у Житомирі розпочали реорганізацію митниці Державної фіскальної служби: головою комісії з реорганізації визначили в.о. начальника митниці Сергія Гринчука.

Як повідомляв Житомир.info, 11 лютого 2020 року Сергій Гринчук продав квартиру у Житомирі Євгену Колодію і погасив кредит на суму 900 тис. 898 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця Гринчук прокуратура СБУ розтрата  
Матеріали по темі