Влада

Без відряджень, прийомів громадян та сесій – у Житомирській облраді ввели обмеження в роботі депутатів через коронавірус

15 March 2020, 10:20

На засіданні оперативного штабу щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції у Житомирській обласній раді вирішили максимально перевести усі послуги в онлайн, обмежити відрядження держслужбовців та відмовитися від проведення сесій.

Офіційний лист Житомирської обласної ради 13 березня на своїй сторінці у мережі Facebook опублікувала депутатка Олена Галагуза.

«Інформуємо, що під час засідання оперативного штабу щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території області прийнято рішення вжити на території області наступних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції:

  • тимчасово обмежити доступ громадян до державних установ та максимально перевести усі послуги в онлайн;
  • відкласти проведення міжнародних зустрічей, круглих столів та нарад з великою кількістю осіб;
  • обмежити відрядження держслужбовців;
  • приймати звернення громадян через електронну пошту та форму звернення на відповідних сайтах;
  • радам усіх рівнів відмовитися від проведення сесій, у разі терміновості – у закритому режимі;
  • рекомендувати громадянам відмовитися від закордонних поїздок у країни групи-ризику;
  • перевізникам всіх рівнів – проводити дезінфекційні заходи у громадському транспорті. Також рекомендується депутатам обласної ради тимчасово не проводити прийом громадян та утриматись від участі у заходах», – йдеться у повідомленні.



Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. 13 березня вдень жінка померла. З Житомира до Радомишля через коронавірус скасували автобусні рейси, в’їзд і виїзд на автомобілях не забороняють. на брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей, грип у них не підтвердився. Пізніше зазначили, що у одного хворого з Бердичева не виявили захворювання на коронавірус.Підозра на коронавірус не підтвердилась і ухворого з Андрушівки.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня, а ввечері мер Житомира Сергій Сухомлин записав відеозвернення з приводу першого в області випадку коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада депутати коронавірус  
Матеріали по темі