Здоров'я

У Радомишлі люди протестували проти закриття ринку

16 March 2020, 17:03

У Радомишлі, де ввели надзвичайний стан через зафіксований випадок смерті від коронавірусу, і закрили ринки, підприємці 16 березня вийшли на акцію протесту до Радомишльської міської ради. Працівники ринку хотіли і далі працювати.

Про це під час брифінгу розповів прессекретар голови ОДА Юрій Мельник.

«Сьогодні відбувалася невеличка акція протесту працівників ринку, які вважають, що повинні працювати. Для деяких виявляється безпека громадян не така важлива, або власна безпека, для декого важливий прибуток.Адміністративно впливати ми не будемо, тільки роз’яснювальна розмова. І після сьогоднішньої детальної розмови з працівниками ринку, вони зрозуміли саму сутність і серйозність ситуації, яка зараз відбувається у державі і в цілому по області, і вони дійшли спільного консенсусу, щоб закритися до 3 квітня. Це було їхнє спільне рішення. Поки на загальнонаціональному рівні не буде прийнято рішення про адміністративну чи іншу відповідальність, то адміністрація не буде прямо впливати на такі ситуації. Є вже рекомендації міністра охорони здоров’я,щоб працювали лише супермаркети і аптеки», – зазначив Юрій Мельник.

Інформацію про це розмістили і на сайті Радомишльської громади.

«Сьогодні, 16 березня, до Радомишльської міської ради прийшли приватні підприємці які здійснюють реалізацію продуктів харчування, на території міського ринкуз вимогою скасування рішення про припинення роботи ринку. З громадянами спілкувалися Радомишльський міський голова Володимир Тетерський та голова Радомишльської РДА Віктор Пулковський. Після емоційної зустрічі підприємці направили звернення про відновлення роботи ринку. Дане звернення було розглянуто на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Зважаючи на епідеміологічну ситуацію, членами комісії було відхилено вказане звернення. Міський ринок не буде працювати на час оголошення карантину», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що у Житомирі закривають всі заклади, крім продуктових магазинів, аптек та АЗС, забороняють мітинги й богослужіння.

Бліц-інтерв’ю з мером Житомира про готовність обласного центру до боротьби з поширенням корона вірусом читайте тут.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Її поховали 14 березня. Поховання відбулося без присутності родичів і знайомих покійної, з дезінфекцією. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церкву, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації. До лікарні у Радомишлі зі скаргами на високу температуру звернулися ще 5 людей, які контактували у церкві з померлою від коронавірусу, їх не перевіряли на ознаки захворювання, ці люди зараз на самоізоляції. Станом на 12.00 год 16 березня в області перевіряли на коронавірус 5 людей. У жителів Бердичева та Андрушівки діагноз не підтвердився., негативні результати тестів і двох людей з Ємільчинського району та однієї з Хорошівського. У житомирській міській дитячій лікарні зараз перебуває підліток з підозрою на коронавірус, експрес-тест дав негативний результат.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня. 13 березня у пункті розпорядження Житомирського виконкому щодо заборони цілодобової роботи розважальні заклади замінили на «ресторанні» і ввечері зібрали позачерговий виконком, аби зробити рішення про карантин жорсткішим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус Радомишль ринок  
Матеріали по темі