Здоров'я

У Києві зафіксували два підтверджених випадки коронавірусу

16 March 2020, 21:56

У Києві зафіксовано 2 випадки коронавірусу.

Про це ввечері 16 березня повідомило Міністерство охорони здоров’я.

«Сьогодні, 16 березня, у Києві лабораторно підтверджено два випадки COVID-19. Пацієнти ізольовані, їм надається симптоматичне лікування. Один пацієнт протягом інкубаційного періоду повернувся з Франції», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що наразі в Україні 7 підтверджених випадків інфікування COVID-19, з них 1 - летальний (у літньої жінки з Житомирщини).


Також близько 21:30 год. Чернівецька облдержадміністрація повідомила про смерть жінки, яка була на лікуванні з підозрою на COVID-19.

«Сьогодні, 16 березня, в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні близько 19:00 померла жінка, яка перебувала на стаціонарному лікуванні з підозрою на COVID-19. Смерть настала внаслідок важкої супутньої неврологічної патології, не пов'язаної з проявами коронавірусної інфекції.

Напередодні у жінки взяли аналізи на наявність COVID-19, результати очікуємо найближчим часом», – йдеться у дописі.

Зауважимо, що вранці 16 березня стало відомо, що в Україні лабораторно підтвердили ще два випадки зараження вірусом COVID-19: обидва у Чернівецькій області.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Її поховали 14 березня. Поховання відбулося без присутності родичів і знайомих покійної, з дезінфекцією. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церкву, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації. До лікарні у Радомишлі зі скаргами на високу температуру звернулися ще 5 людей, які контактували у церкві з померлою від коронавірусу. На брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей. У жителів Бердичева та Андрушівки діагноз не підтвердився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лабораторний центр COVID-19  
Матеріали по темі