Місто

​Виконком погодив роботу мобільних груп, які перевірятимуть дотримання карантинних заходів у житомирських магазинах, ресторанах і транспорті

18 March 2020, 12:51

На черговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 18 березня прийняли рішення щодо роботи мобільних груп, які працюватимуть у місті та перевірятимуть діяльністю суб’єктів господарювання на предмет дотримання ними норм та обмежень, що діють на час карантину.

По даному рішенню доповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міськради Микола Дідківський.

«Створити мобільні групи для перевірки діяльності суб’єктів господарювання з-поміж працівників виконавчих органів міської ради: мобільну групу для перевірки діяльності громадського транспорту, керівником групи призначити заступника міського голови Олександра Шевчука; 4 мобільні групи для перевірки суб’єктів господарювання, розміщених на території Богунського району міста Житомира, та 5 мобільних груп для перевірки діяльності суб’єктів господарювання, розміщених на території Корольовського району Житомира», - доповів Микола Дідківський.

У складі мобільної групи має бути принаймні 3 особи. До складу зазначених мобільних груп мають залучити працівників виконавчих органів міської ради, ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області (за згодою), представників структурних підрозділів Національної поліції, КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» та муніципальної інспекції, працівників Корольовської та Богунської районних у місті рад.

«Визначити повноваження мобільних груп: перевірка виконання рішень органів влади усіх рівнів, які є обов’язковими для виконання суб’єктами господарювання на території Житомирської міської ОТГ», - зачитав проєкт рішення доповідач.

Склад мобільних груп буде затверджений протоколом оперативного штабу і опублікований на сайті Житомирської міської ради, аби суб’єкти господарювання могли переконатися, що дійсно ця людина входить до складу мобільної групи. Крім того, у всіх членів мобільних груп при собі мають бути службові посвідчення.

Згідно з прийнятим рішенням, роботу мобільні групи розпочинають 18 березня 2020 року. Перед початком роботи проводиться інструктаж, а по завершенню – надається щоденний звіт щодо проведеної роботи з фотофіксацією.

У разі виявлення порушень та недоліків у роботі закладів, акти перевірки негайно направлятимуть до правоохоронних органів для відповідного реагування.

Нагадаємо, 18 березня 2020 року виконком Житомирської міської ради прийняв рішення щодо обмежень для запобігання поширенню коронавірусу у новій редакції.

Як повідомляв Житомир.info, уряд заборонив з 18 березня по 3 квітня на усій території України регулярні та нерегулярні перевезення, це стосується приміського, міжміського, міжобласного сполучення, а також перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах. В Житомирі з 18 березня приміські маршрутки курсують лише у межах міста, а кількість пасажирів у транспорті поки що не контролюють.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком коронавірус мобільна група заборона карантин  
Матеріали по темі