Фоторепортаж

​Як у житомирських маршрутках і тролейбусах дотримуються обмежень щодо кількості пасажирів. Фоторепортаж

19 March 2020, 10:45

З 19 березня у житомирських маршрутках, трамваях і тролейбусах мають обмежувати кількість пасажирів, яких одночасно в транспортному засобі має перебувати не більше 10 осіб. Чи дотримуються даних обмежень водії громадського транспорту Житомира - у ранковому фоторепортажі на Житомир.info.

Більшість маршруток та тролейбусів вранці дійсно були напівпорожні, натомість спостерігалися черги на зупинках громадського транспорту, де люди не дотримуються дистанції. Частина людей, не дочекавшись транспорту, рушають пішки.

Аби дотримуватися обмежень до 10 пасажирів, на деяких зупинках маршрутки і автобуси просто не зупиняються, люди також скаржаться, що водії раптово зачиняють дверцята, коли в салоні вже є 10 осіб. Втім рахують пасажирів не всі водії і повні маршрутки також курсують містом.

Більшість водіїв та кондукторів від сьогодні працюють у масках та рукавичках, близько третини всіх пасажирів також в масках.

Разом з тим 19 березня у Житомирській міськраді зранку нагадали, що на виконання доручення президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Постановою введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів.

Документом, зокрема, заборонено з 18 березня по 3 квітня:

  • на усій території нашої держави регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні;
  • перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.


Крім того, заборонено перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі.

З 18 березня 2020 до прийняття окремого рішення заборонено перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).

При цьому АТ «Укрзалізниця» дозволено здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, або ж міжнародному залізничному сполученні за погодженням Мінінфраструктури, МЗС та Держприкордонслужбою.

Контроль за виконанням даної постанови Уряду покладено на МВС та Національну поліцію.

Таким чином, заборонено:

  • авіасполучення;
  • робота метрополітену;
  • залізничне сполучення;
  • міжміське сполучення, міжобласні пасажирські перевезення.

Обмежено:

  • кількість пасажирів у автобусах, тролейбусах, трамваях, маршрутках – до 10 осіб.

У той же час, особистий автомобільний транспорт може здійснювати рух без обмежень.

Нагадаємо, 17 березня заступник міського голови Олександр Шевчук під час брифінгу повідомив, 19 березня буде прийнято рішення щодо роботи громадського транспорту в подальшому. Управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради не проводило скорочення руху рухомого транспорту, приміських автобусних маршрутів. На виконання Постанови Кабінету Міністрів від 11.03.2020 року №211 з 18 березня рух автобусних маршрутів № 104, 110, 126 та 147 здійснюється лише у межах міста, №104 та 110 курсуватиме до обласної дитячої лікарні (с. Станишівка).

Як повідомляв Житомир.info, 18 березня відбулось засідання виконкому Житомирської міської ради, на якому вирішили рішення про обмежувальні заходи виклали у новій редакції. Текст рішення тут.

Також за рішенням виконкому з 18 березня у Житомирі діятимуть мобільні групи, які перевірятимуть діяльність суб’єктів господарювання на предмет дотримання обмежувальних заходів у зв’язку з коронавірусом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт маршрутка автобус тролейбус трамвай водій кондуктор карантин коронавірус вірус  
Матеріали по темі