Фоторепортаж

Як пошити маску: майстер-клас у світлинах від фотокореспондентки Житомир.info і кота Макса

21 March 2020, 09:24

В аптеках маски стали дефіцитним товаром, тож ми вирішили пошукати порад, як зшити маски самостійно. Передивившись купу майстер-класів, наша кореспондентка, яка шити не вміє, зголосилася все ж спробувати. Тож, якщо змогла вона – зможе кожен.

Далі – пряма мова кореспондентки

«Варіантів масок безліч, але я обрала той, який мені видався більш надійним та красивим. Серед купи порад, я з'ясувала, що шити краще з лляної або бавовняної тканини, щоб потім маски легко прати та прасувати з парою. Можна вставляти фільтри, але у мене їх не було.

Саморобних масок потрібно декілька: щодвігодини їх потрібно замінювати. Складати тканину потрібно у кілька шарів, але так, щоб не переборщити, щоб не було жарко і було комфортно дихати.

Нам потрібна чиста попрасована тканина, нитки з голкою, олівець, лінійка та папір для викрійки, кілька булавок для фіксації та 40 см резинки.

Малюємо викрійку.

Стандартні розміри: 13 см висота найдовшої частини, 8,5 см висота коротшої частини, 12,5 см довжина низу та додаткових 2,5 см на заокруглення.

Для себе за другою маскою я дещо модифікувала під своє обличчя та зробила інші розміри:

Вирізаємо та переносимо на тканину з урахуванням припуску на шви, десь 1 сантиметр. Таких деталей нам потрібно чотири.

Я, чесно, лінива, тому і тут схитрувала і, щоб не малювати-вирізати 4 рази, склала тканину в 4 рази, вирізала з газети викрійку з припуском, пристебнула її булавками та тоді вирізала.

Отримані деталі зшиваємо по дві по круглій стороні. Машинки у мене немає, шити я не вмію, тож викручувалася, як могла. Для тих, хто шити вміє, можна використати шов «голку назад».

Дві половинки складаємо разом лицьовою стороною одна до одної. Одну з частин ніби вигинаємо у іншу.

Скріплюємо булавками та зшиваємо верх та низ. Бокові частини не зашиваємо.

Через бокові отвори маску вивертаємо, прасуємо.

Боковини загортаємо у середину, у таку ніби трубочку, та прошиваємо по краю. У ці «трубочки» ми потім вставимо резинки.

Беремо резинку або шнурок. Відміряємо приблизно 20 см. У кожного це індивідуальна довжина, потім можна буде підрегулювати. Відрізаємо.

На булавку зачіплюємо кінчик резинки та протягуємо її через «трубочки» по краях. Кінці зшиваємо чи, як я, зв'язуємо та прокручуємо у «трубочку», щоб сховати.

Наша маска готова. Бережіть себе, носіть маску, уникайте скупчень людей, мийте руки та їжте вітаміни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маска медична маска коронавірус пошиття майстер-клас  
Матеріали по темі