Події

Рятувальники Житомирської області просять не випалювати суху траву: за добу вогонь пройшов 109 га території, знищив три будівлі

22 March 2020, 09:53

За добу 20-21 березня в Житомирській області виникло 46 пожеж сухої трави, внаслідок чого вогонь пройшов 109 га території.

Про це 21 березня повідомила пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«Упродовж доби за екстреним номером «101» надійшло 76 повідомлень про виникнення пожеж на території області, з яких 46 – це пожежі, спричинені займанням сухої трави. Так званими лідерами минулої доби по кількості таких загорянь стали Житомирській (6), Коростенській (5) та Романівський (5) райони», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, 20 березня, о 12:10 год., рятувальники отримали повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку у с. Грабівка Житомирського району. Але після прибуттю на місце події з’ясувалося, що вогонь на будинок поширився з двох господарських споруд, на які, в свою чергу, він перекинувся від сухої трави, що зайнялася на городах. А суха та вітряна погода відповідно сприяла швидкому поширенню пожежі.

Також було встановлено, що в той час у будинку ніхто не проживав.

Для ліквідації пожежі рятувальникам знадобилося майже п’ять годин. Внаслідок надзвичайної події знищено 1 га сухої трави, зазначені будинок та господарські споруди. Проте фахівці ДСНС відбили від вогню металевий вагончик сусідів, що розміщений поруч і вже знизу почав горіти. Крім того, на відстані 5-6 метрів знаходився житловий будинок інших сусідів – рятувальники запобігли поширення вогню на нього.

На місці пожежі працювало 5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки. Наразі остаточні причини пожежі встановлюються фахівцями.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій закликають терміново звертатися до Служби порятунку за номером «101».

Як повідомляв Житомир.info, 19 березня 2020 року на околиці міста Коростень Житомирської області під час ліквідації загоряння сухостою вогнеборці виявили тіло загиблого чоловіка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники трава суха трава сухостій  
Матеріали по темі