Здоров'я

Епідеміологи розповіли про загальну картину щодо ГРВІ у Житомирі: захворюваність серед дорослих зросла на 28%

25 March 2020, 14:09

Нині триває сезон грипу та ГРВІ. У Житомирській області упродовж останнього тижня (станом на 23 березня) загальний рівень захворюваності дещо знизився. Водночас захворюваність серед дорослих зросла.

Про це 25 березня Житомир.info розповів завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень Житомирського обласного лабораторного центру Анатолій Головченко.

«Упродовж останнього тижня за медичною допомогою з симптомами грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 7637 осіб, що на 73 хворих менше, ніж за попередній тиждень. Найвищі показники захворюваності зареєстровані у містах Житомирі, Коростені, а також Новоград-Волинькому та Коростишівському районах», – розповів Анатолій Головченко.

Він відзначає незвично низький рівень захворюваності на ГРВІ серед дітей.

«Зниження захворюваності відбулося за рахунок дітей. Захворіло 3696 дітей, що на 28% менше, ніж за попередній тиждень. Питома вага хворих дітей становить 48,4%. Такої низької питомої ваги у нас ще не було, зазвичай цей показник приблизно 70-75%», – зауважив епідеміолог.

У той же час захворюваність серед дорослого населення в області зросла на 53,4%. До лікарень за тиждень госпіталізовано 295 хворих, у тому числі 240 дітей.

А от у місті Житомирі загальна захворюваність дещо зросла у порівнянні з попереднім тижнем – на 4%. Зокрема серед дорослого населення хворих стало на 28% більше.

«У Житомирі за тиждень захворіло 2380 осіб. Захворюваність дитячого населення, у порівнянні з минулим тижнем знизилася на 35%. Захворюваність серед дорослих, порівняно з попереднім тижнем, зросла на 28%. Захворіло 636 дорослих (усього – 1792 хворих). Госпіталізовано всього 96 хворих, у тому числі 76 дітей», – поінформував Анатолій Головченко.

Центр громадського здоров’я інформує, що в Україні щотижня реєструється понад 200 тис. випадків ГРВІ та грипу. Зазначається, що нова коронавірусна інфекція та грип мають схожу клінічну картину.

«Щотижня в Україні реєструється понад 200 тис. випадків ГРВІ та грипу. Тож, якщо ви відчуваєте симптоми респіраторної інфекції, ймовірність того, що у вас звичайна ГРВІ, значно вища. Нова коронавірусна інфекція COVID-19 і грип мають схожу клінічну картину. В обох випадках розвивається респіраторне захворювання, що може мати як легкий перебіг, так і важку форму і навіть призвести до смерті», – йдеться у повідомленні Центру громадського здоров’я від 22 березня.

Інфографіка Центру громадського здоров’я щодо симптомів ГРВІ, грипу та COVID-19

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок лютого 2020 року, за даними Центру громадського здоров’я України, на першому місці за рівнем захворюваності на грип була Рівненська область (1224,1 на 100 тис. населення), а Житомирська область – на восьмому місці (846,8 на 100 тис. населення). Найменше хворих на грип у цьому сезоні було в Харківській області.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ лабораторний центр Головченко коронавірус  
Матеріали по темі