Місто

​Житомирянам почали повертати на банківські карти зайво списані гроші за поїздки в громадському транспорті

25 March 2020, 15:45

З 24 березня на банківські картки житомирян почали повертати гроші за поїздки в громадському транспорті, яких фактично люди не здійснювали. Про це в коментарі Житомир.info розповів начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний.

«Два тижні тому була ситуація, щодо проблемних питань в роботі та збоїв в системі нашого електронного квитка. Ці проблеми на даний час врегульовані. Частина списань, так званих подвійних списань, відфільтрована. Від вчорашнього дня реверсом повертаються кошти. На сьогодні можна стверджувати те, що ті кошти, які сплачувались з карток «Ощадбанку», який виступає банком-еквайрингом, котрий здійснює ці платежі, вже повернуті. Повернення можна побачити у відповідній виписці банку. По іншим банкам так само пішли реверсні повернення коштів. Але ще не всі клієнти їх отримали. Сьогодні від деяких банків були повідомлення, що ще фізично вони гроші не відправили, але протягом сьогодні-завтра кошти все ж повернуться на картки», - розповідає начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.


Разом із тим, у муніципалітеті кажуть: при поверненні можуть виникнути невеликі технічні проблеми, тому радять перевірити інформацію на сайті комунального підприємства «Житомиртранспорт».

«Може виникнути ситуація, коли люди будуть думати, що було списання, але кошти не повертаються. Потрібно буде повторно звернутись по окремим випадкам на сайт «Житомиртранспорту». Все ж хочу нагадати, що більша частина списань, які відбувались - це гроші за поїздки, які дійсно відбувались протягом місяця, двох, або навіть трьох. Вдалось коректно завантажити в систему і на процесинг банківський всі транзакції, тому більшість списань - це за поїздки, які відбулись. Сьогодні-завтра і до кінця тижня будемо спостерігати за поверненням коштів. Є технічна проблема - не всі банки мають функцію інформування при поверненні коштів. Зокрема, зараз ми спілкуємось із «ПриватБанком» щодо додаткового інформування по цим транзакціям. Зараз також готується більш широка інформація на сайт міської ради та сайт «Житомиртранспорту». Там буде значно більше інформації щодо специфіки по банкам. Ми зараз на початку цього процесу і підчищаємо всі ці проблеми», - сказав начальник управління транспорту.

Скріншот про повернення коштів на банківську картку, опублікований житомирянкою 25 березня

Костянтин Підпокровний додає: якщо житомиряни блокували карти, з яких списували кошти, то такі карти варто розблокувати, аби на них надійшли суми повернення.

«Є також питання щодо заблокованих карток, коли фізично люди їх заблокували. Ці карти потрапили до списку на блокування і в системі. Тут така ж ситуація, людям потрібно буде звернутись до банку і їх розблокувати. Більше системних збоїв немає», - запевнив Костянтин Підпокровний.

Нагадаємо, за ніч 14 березня з карток житомирян списали кошти за кілька поїздок у громадському транспорті. На скарги людей у КП «Житомиртранспорт» відповіли, що сталися технічні проблеми, які наразі вирішуються.

Заступник мера Олександр Шевчук 17 березня пояснював, чому так сталося та чи повернуть житомирянам зайво списані кошти за поїздки в громадському транспорті.

Як повідомляв Житомир.info, з 10 січня 2020 у Житомирі діють нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. Після підвищення вартості проїзду відсоток житомирян, які розраховуються безготівково, значно збільшився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт проїзд картка е-квиток банк  
Матеріали по темі