Суспільство

Підприємець Кучер хоче отримати з депутата Житомирської міськради 140 тис. грн за моральну шкоду

25 March 2020, 16:52

Підприємець Роман Кучер звернувся до суду з позовом до депутата Житомирської міської ради Юрія Мойсеєва про захист честі, гідності і ділової репутації.

Богунський районний суд м.Житомира ухвалою від 7 лютого 2020 року відкрив провадження у справі.

«Позивач звернувся з вищевказаним позовом у якому просить спростувати відповідачем недостовірну інформацію, та стягнути на свою користь 140000,00 грн за заподіяну моральну шкоду», - зазначається в ухвалі.

2 березня Кучер направив до суду клопотання «про призначення справи за правилами загального позовного провадження, де особа повідомила про намір заявити клопотання про призначення психологічної експертизи, про виклик свідків, в залежності від чого вирішити питання про зміну позовних вимог». Але ухвалою від 3 березня 2020 року суд у задоволенні цього клопотання відмовив.

Розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження призначений на 31 березня 2020 року.

Зазначимо, що у позові Романа Кучера йдеться про поширення Юрієм Мойсеєвим «на електронних інтернет ресурсах» інформації, яка зачіпає його честь гідність і ділову репутацію. Позивач просить визнати такі відомості недостовірними та стягнути моральну шкоди в сумі 140 тис. грн.

Нагадаємо, підприємець з села Тетерівка Житомирського району Роман Кучер з 2016 року судиться з владою Житомира через демонтований МАФ, що стояв на Старому бульварі біля входу на стадіон. Наприкінці 2018 року Кучер виграв суд проти міськвиконкому: Господарський суд Житомирської області задовольнив його позов і ухвалив стягнути з виконавчого комітету Житомирської міської ради на його користь 490 тис. 874 грн майнової шкоди. В січні 2019 року депутат Юрій Мойсеєв, який очолює бюджетну комісію міської ради, висловив свою позицію щодо рішення суду: заявивши, що Кучер – ніякий не бізнесмен і не підприємець, бо він не сплатив жодних податків ні за землю, ні в бюджет, не створив жодного робочого місяця, ПДФО не платив, а просто заробляв сам на себе, гроші клав собі в кишеню і користувався бездіяльністю влади.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 15 лютого 2016 року інспекція з благоустрою хотіла демонтувати МАФ на Старому бульварі, біля входу в Центральний стадіон. Власник Роман Кучер стверджував, що дії міської влади є незаконними, але в результаті підприємець підписав припис, де зобов'язався протягом тижня демонтувати МАФ самостійно, втім згодом Кучер подав на міську владу до суду. Однак, 19 лютого 2016 року після позачергового засідання виконавчого комітету скандальний об'єкт почали демонтувати і 20 лютого завершили демонтаж МАФу, який працював там більше 10 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кучер суд МАФ моральна шкода Мойсеєв  
Матеріали по темі