Влада

Чому влада Житомира хоче дозволити перевозити одночасно більшу кількість пасажирів та чи штрафуватимуть за відсутність маски

25 March 2020, 17:22

У Житомирі у великих автобусах, трамваях і тролейбусах можуть дозволити перевозити одночасно до 20 пасажирів. За словами начальника управління транспорту та зв’язку міської ради Костянтина Підпокровного, таке рішення можуть ухвалити для того, щоб полегшити житомирянам можливість добратись до роботи.

«Ми проаналізували інші міста і побачили, що в більшості міст, там, де залишилась робота громадського транспорту у звичайному режимі, прийняли рішення відповідними комісіями щодо збільшення кількості пасажирів, яких перевозять одночасно, на великих автобусах, тролейбусах і трамваях до 20 людей. Таке рішення в більшості міст. Тому вчора відповідно було і рішення комісії по нашій ситуації. І була рекомендація збільшити до 20 осіб. Ми чекаємо відповідного рішення виконавчого комітету і будемо вводити його в дію. Зараз фізично ми вже готуємось до цього рішення, готуємо інформацію в тролейбусах, трамваях та великих автобусах. До речі, рішенням також передбачено, що в автобусах – до 15 людей. Це стосується великих автобусів з загальною пасажиромісткістю більше 40. Всі маршрутні таксі, автобуси малої місткості лишаються на 10 (пасажирів)», – розповідає начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.


Разом із тим у муніципалітеті поки обережно коментують рішення оперативного штабу в Житомирській ОДА про заборону проїзду пасажирів громадським транспортом без захисних масок.

«Поки законодавчо не встановлені норми щодо штрафних санкцій за відсутність маски при проїзді в громадському транспорті. Рішення обласної комісії, наскільки ми вранці вивчили, має поки рекомендаційний характер. Зараз ми будемо розглядати це питання на міській комісії й ухвалювати якісь рішення. Поки ми не бачимо механізму притягнення відповідальності, контролю та штрафів. Але сьогодні-завтра рішення все ж буде прийнято: що, як і яким чином», – каже Підпокровний.

Одна із причин, чому таке рішення ухвалювати передчасно – це дефіцит захисних масок.

«Відсутність масок в період цієї заборони – одна із причин, чому ми не поспішаємо з цим рішенням, щодо обов’язковості. Якраз враховуємо проблематику відсутності масок. Тому сьогодні-завтра ще чекаємо. Якщо будуть в наявності, у вільному доступі і буде можливість купити маску, то це буде логічно робити. Але поки до цієї ситуації варто ставитись обережно», – каже начальник управління транспорту.

В той же час в мерії наголошують, що медичні працівники зі спеціальним посвідчення з позначкою мають право здійснювати проїзд у громадському транспорті позачергово.

Нагадаємо, 24 березня під час засідання оперативного штабу щодо запобігання поширенню випадків коронавірусу COVID-19, який створений Житомирською ОДА, вирішили штрафувати за проїзд пасажирів без захисних масок у громадському транспорті.

25 березня у Житомирській ОДА пояснили, кого і як будуть штрафувати за перебування без масок в транспорті, громадських місцях і магазинах.

Як повідомляв Житомир.info, 25 березня 2020 року пресслужба Житомирської міської ради поінформувала про зміни обмеження щодо кількості пасажирів в громадському транспорті: у тролейбусах і трамваях одночасно вирішили дозволити перевозити до 20 пасажирів, на великогабаритних автобусах – до 15 пасажирів. Начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний у коментарі Житомир.info пояснив, що зміни будуть чинними після відповідного рішення виконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт маршрутка тролейбус карантин пасажир Підпокровний маска медична маска захисна маска  
Матеріали по темі