Влада

Нардепи проголосували за двох нових міністрів – охорони здоров’я та фінансів

30 March 2020, 17:07

На третьому позачерговому засіданні Верховної ради, яке почалося 30 березня о 16:30, депутати проголосували з призначення двох міністрів.

За призначення Сергія Марченка на посаду міністра фінансів України проголосували 256 народних депутатів, проти – 0, утримались – 67, не голосували – 23. Жодного голосу не дали три фракції – «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність» та ВО «Батьківщина». Всі шість мажоритарників від Житомирської області проголосували «за».

За призначення Максима Степанова на посаду міністра охорони здоров’я проголосували 246 нардепів, проти – 0, утримались – 73, не голосували – 27. Жодного голосу не дали три фракції – «Європейська солідарність», «Голос» та ВО «Батьківщина». З шести мажоритарників від Житомирської області «за» проголосували троє – Тетяна Грищенко, Дмитро Костюк та Сергій Кузьміних, Ігор Герасименко не голосував, Богдан Кицак утримався, а Володимир Арешонков, який хвилину тому голосував за Марченка, став «відсутнім».

Зазначимо, що 30 березня на засіданні Верховної ради, яке почалося о 14:00, народні депутати проголосували за відставку міністра охорони здоров’я Іллі Ємця, а за призначення на цю посаду Сергія Марченка не вистачило голосів – «за» були лише 217 нардепів, з шести житомирських мажоритарників перший раз призначення підтримали лише троє – Грищенко, Кицак та Костюк.

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня 2020 Верховна рада відправила у відставку уряд Гончарука і проголосувала за нового прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та запропонований ним склад уряду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР міністр Марченко Степанов  
Матеріали по темі