Місто

Директор водоканалу показав змілілий Тетерів і закликав житомирян ощадливо споживати воду

31 March 2020, 17:17

Директор комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрій Нікітін закликає містян ощадливо споживати воду, бо річка Тетерів зневоднена, а рівень водосховища критично малий.

Про це він написав 31 березня у Facebook.

«Навіть без експертної оцінки кліматологів, очевидним є зміна клімату в Україні. На фото наша річка Тетерів (те, що від неї залишилось), яка живить водосховище «Відсічне», з якого КП «Житомирводоканал» бере воду для нашого міста. Сьогодні річка зневоднена, а рівень водосховища критично малий. Схожі маловодні періоди були в 1993 та 2004 роках. Зараз гірше! Й ми стикаємось з цим вперше! Я не буду приховувати те, що є загроза суттєвого обмеження у водопостачанні. Тому кожен з нас має чітко розуміти хто і що робить в найближчий час і протягом всього року», - зазначив директор КП.

Нікітін також розписав дії «Житомирводоканал»: наповнює водосховище з нижнього б’єфу (річки Тетерів) за допомогою занурювальних насосів; поповнює запас води «Відсічного» з водосховища «Дениші»; реконструює мережі водопостачання для зменшення втрат води.

Державне агентство водних ресурсів України буде допомагати у вирішенні питання поповнення водосховища «Дениші» з водних об’єктів вище за течею.

Житомирян директор водоканалу закликав ощадливо споживати воду й навів статистику «для кращого сприйняття»:

якщо з крана капає вода – витрачається 24 літри на добу або 720 літрів за місяць;

якщо тече з крана – перевитрата 144 літри на добу або 4000 літрів за місяць;

якщо тече зі зливного бачка – втрати води до 2000 літрів на добу або 60000 літрів за місяць.

«Що важливо усвідомити! Річки та водосховища наповнюються водою в період співпадіння двох факторів: рясні опади та низька температура. Тобто осінньо-зимовий період! Споживайте воду свідомо», - закликав Андрій Нікітін.

Нижче, відео КП «Житомирводоканал», оприлюднене 30 березня 2020 року

Нагадаємо, 12 березня цього року водоканал збирався відключити місто від водопостачання для заміни 8 засувок у центральній частині Житомира. Для цього на кількох перехрестях, зокрема на вулиці Домбровського, вже розрили асфальт та зняли залізобетонні плити камер та колодязів. У зв’язку державним заходам щодо запобігання коронавірусу роботи відмінили, а виконком своїм рішенням від 11 березня 2020 року заборонив КП «Житомирводоканал» проводити відключення міста від водопостачання на час карантину.

Як повідомляв Житомир.info, 25 березня 2020 року Кабінет міністрів оголосив надзвичайну ситуацію на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Тетерів водосховище Нікітін вода  
Матеріали по темі