Влада

Заступник начальника управління Житомирської ОДА, якого судять за хабар, отримав 300 тис. грн зарплати й матеріальну допомогу

2 April 2020, 16:36

Заступник начальника управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Віктор Лучків за минулий рік отримав 306 тис. 818 грн зарплати.

Декларацію за 2019 рік Лучків оприлюднив 25 березня.

Крім зарплати за основним місцем роботи Віктор Лучків також отримав 56 тис. 139 грн зарплати в комунальному некомерційному підприємстві «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради, де працює хірургом (за сумісництвом). Обласна організація профспілки працівників охорони здоров'я виплатила заступнику начальника УОЗ 1 тис. 500 грн матеріальної допомоги, ще 800 грн матеріальної допомоги він отримав від первинної профспілкової організації управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації.

За рік у Лучківа стало вдвоє менше готівки: станом на 1 січня 2019 року він декларував 600 тис. грн, а зараз – 310 тис. грн.

Нагадаємо, 12 вересня 2019 року Корольовський районний суд м.Житомира отримав затверджений обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню заступника начальника управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Віктора Лучківа у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3, ч. 4 ст. 354 (Підкуп працівника підприємства, установи чи організації) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Зазначимо, що в жовтні 2019 року прокурор подавав клопотання про відсторонення Лучківа на два місяці від посад лікаря-онкохірурга обласного онкологічного диспансеру і заступника начальника управління охорони здоров`я Житомирської ОДА та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, але Корольовський райсуд відмовив у задоволенні клопотання й продовжив строк обраного раніше запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. Суд зауважив, що тримання під вартою є найбільш суворим заходом серед інших, невиправданим та недостатньо обґрунтованим, а відсторонення від посади позбавить обвинувачуваного можливості заробляти на життя.

Скріншот з ухвали Корольовського райсуду від 9 жовтня 2019 року

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня 2019 року Віктора Лучківа затримали в робочому кабінеті після отримання хабаря – 10 тисяч гривень за «сприяння» у встановленні групи інвалідності. Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України уточнила, що таку суму чиновник затребував за позитивне вирішення медико-соціальною комісією питання щодо встановлення І групи інвалідності онкохворому. На брифінгу цього ж дня начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик повідомив, що його затриманий заступник відсторонений від виконання обов’язків на час слідства, та наголосив, що скарг на роботу Віктора Лучків не було. 10 квітня Корольовський районний суд м.Житомира не задовольнив клопотання прокуратури про тримання під вартою і відпустив Лучківа під цілодобовий домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лучків декларація УОЗ суд хабар  
Матеріали по темі