Місто

Житомирські депутати дозволили знести будівлю колишнього дитсадка на Корбутівці, щоб звільнити місце для майбутньої школи

3 April 2020, 11:00

Депутати надали дозвіл на списання та демонтаж будівель колишнього житомирського дитсадка на провулку Річковому, 12-в.

Питання розглядалося на черговій сесії Житомирської міської ради 3 квітня.

«Для будівництва школи треба звільнити цю ділянку», - повідомив мер Сергій Сухомлин перед голосуванням, згадавши про підписаний меморандум.

Очевидно мова йде про затверджений на сесії міськради 8 листопада 2018 року меморандум про співпрацю між Житомирською міською радою, Житомирським обласним благодійним фондом «Арка» та Релігійною організацією «Делегатура (управління) Ордену Святого Франциска Сальського Львівської Митрополії Римсько-Католицької церкви в Україні», який підписали 26 жовтня 2018 року міський голова Сергій Сухомлин та настоятель релігійної організації «Делегатура Ордену Святого Франциска Сальського Львівської Митрополії Римо-католицької церкви в Україні» Мар’ян Куц.

«Меморандум про співпрацю укладений з метою розвитку системи закладів освіти у місті Житомирі та передбачає зведення нової будівлі для загальноосвітньої україно-італійської школи «Всесвіт» І-ІІ-ІІІ ступенів за кошти релігійної організації. Планується, що нове приміщення школи «Всесвіт» буде збудовано у Житомирі за адресою: провулок Річковий, 12-а, що на Корбутівці. Це район із розвинутою інфраструктурою, активною розбудовою житлового сектору, який вже давно потребує створення власного загальноосвітнього навчального закладу, що буде задовольняти освітні потреби жителів району», - інформувала пресслужба міськради в листопаді 2018 року.

Нагадаємо, 22 січня 2020 року виконком прийняв рішення про проведення технічного обстеження будівель та споруд по провулку Річковому, 12-в, що на даний час не функціонують, але знаходяться на балансі НВК №11. Раніше тут знаходились дитячі ясла, а згодом аварійні будівлі використовував спецпідрозділ «Беркут», як базу для практичних навчань.

Фоторепортаж з занедбаного дитсадка по провулку Річковому, який використовували як базу «беркутівців», дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, на початок 2019 року в приватній житомирській школі «Всесвіт» навчалося 18 учнів з особливими освітніми потребами - найбільше серед усіх шкіл обласного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада школа дитсадок Корбутівка "Всесвіт" демонтаж Річковий  
Матеріали по темі