Місто

Влада Житомира фінансує лише захищені видатки, розрахункові втрати міського бюджету за квітень – 25,3 млн грн

3 April 2020, 11:46

Влада Житомира повністю зупинили капітальні видатки, фінансує лише зарплату, оплату енергоносіїв і харчування та виділяє кошти на нагальні потреби.

Про це на сесії міської ради 3 квітня повідомила директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук під час розгляду питання про внесення змін до бюджету Житомирської міської ОТГ на 2020 рік.

«Пропонується (виділити кошти на) придбання комп’ютерної техніки для комунальних підприємств охорони здоров’я – 1 млн 157 тис. грн і 2 млн грн – для реєстрації договорів в казначействі по «Житомиртеплокомуненерго» по роботах, пов’язаних зі співфінансуванням ЄБРР: на сьогодні там близько 100 мільйонів потреба, але лише 2 мільйони даємо для того, щоб можна було зареєструвати договори, фінансування практично проводитися не буде. Крім того, повне забезпечення по заробітній платі освітян: 6 млн грн за рахунок перерозподілу коштів по департаменту освіти за рахунок зменшення використання енергоносіїв й з урахуванням додаткової субвенції держави 18 млн грн буде забезпечена річна потреба (на виплату зарплат) по освіті. Інші пропозиції пропонуємо не розглядати до завершення цього періоду (карантину). Всі додаткові пропозиції пропонуємо розглянути за підсумками першого півріччя», - сказала Діна Прохорчук.

Вона також нагадала, що відповідно до рішення виконавчого комітету повністю припинені капітальні видатки, а також незахищені видатки бюджету.

«На сьогодні ми фінансуємо лише захищені видатки – зарплата, енергоносії, харчування. Все інше не фінансується. І вже є приблизна інформація по втратах», - повідомила керівниця фіндепартаменту.

Розрахункові втрати міського бюджету за квітень 2020 року становлять 25,3 млн грн (фото таблиці, яку демонстрували депутатам на сесії).

Як повідомляв Житомир.info, чергова сесії Житомирської міської ради 3 квітня 2020 року проходить у закритому режимі з онлайн-трансляцією, у порядку денному сесії було 83 питання і «Різне».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія бюджет Прохорчук  
Матеріали по темі