Здоров'я

На брифінгу в ОДА розповіли, чи забезпечена Житомирська область медикаментами, передбаченими протоколом лікування пацієнтів з COVID-19

3 April 2020, 14:12

2 квітня 2020 Міністерство охорони здоров’я затвердило єдиний державний протокол лікування коронавірусу. Чи забезпечені лікарні Житомирської області медикаментами, необхідними для лікування пацієнтів з COVID-19, говорили на брифінгу в Житомирській ОДА 3 квітня.

«Протокол лікування був затверджений вчора, 2 квітня. Він, дійсно, передбачає усі напрямки лікування, залежно від ступеню важкості захворювання. Але маю ще раз наголосити на тому, що забезпечення ліками може бути тільки з відповідним фінансуванням. Тобто медикаментами в закладах пацієнти забезпечуються тільки за кошти, які виділяються», - відповів на запитання журналістів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

Заступник голови ОДА Віктор Градівський, у свою чергу, додав, що наразі в облдержадміністрації опрацьовують затверджений МОЗ єдиний державний протокол лікування хворих на коронавірус.

«Зараз обласна адміністрація опрацьовує це питання і будуть прийняті усі необхідні рішення, щоб забезпечити лікування відповідно до протоколу. Бо ми будемо виділяти більше 2 млн грн, які підуть на придбання усіх необхідних ліків», - зазначив Віктор Градівський.

«Сьогодні пацієнти забезпечуються тими медикаментами, які є в медичному закладі і які можуть бути закуплені за рахунок бюджету: чи державного, чи місцевого, в рамках національного переліку. Тому що за рамки національного переліку вийти не можна. Якби наші лікарні були на 100% забезпечені ліками, то ми б не виділяли додатково кошти на антибіотики і противірусні препарати», - додав Микола Суслик.

Щодо ситуації в Бердичеві, де хворий на коронавірус чоловік нині перебуває у важкому стані і якому кілька днів шукали відповідні препарати, начальник управління охорони здоров’я ОДА розповів, що потрібний противірусний препарат має бути закуплений і доставлений з іншого регіону України найближчим часом.

«Стосовно пацієнта з Бердичева, спеціалісти прийшли до висновку і призначили препарат, на який виділив кошти міський бюджет. Він сьогодні має бути закуплений і привезений з іншого регіону України для того, щоб пацієнт отримав цей противірусний препарат», - розповів Микола Суслик.

Нагадаємо, хворого на коронавірус бердичівлянина ввели в медикаментозний сон, аби підключити до апарату штучної вентиляції легень.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні станом на 10:00 3 квітня 2020 року було підтверджено 942 випадки COVID-19, в тому числі 23 летальних, 13 людей одужали. В Житомирській області на 9:00 год. 3 квітня було зареєстровано 6 лабораторно підтверджених випадків COVID-19: 2 випадки в м. Радомишль (1 летальний 13.03.2020р., 1 – зареєстрований 27.03.2020р.); 1 випадок в м. Житомирі (зареєстрований 19.03.2020р.); 2 випадки в Бердичівському районі (зареєстровані 26.03.2020р. та 01.04.2020р); 1 випадок в Малинському районі (зареєстрований 26.03.2020р.).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус лікування протокол лікування МОЗ лікарня ліки препарат медикаменти  
Матеріали по темі