Здоров'я

​Лабораторно підтвердили три випадки захворювання на коронавірус: два в Коростені та один у Житомирі

3 April 2020, 16:26

У двох хворих з Коростеня та однієї хворої з Житомира лабораторно підтвердили коронавірус COVID-19. У 12 людей підозра не підтвердилась.

Про це 3 квітня повідомили на сайті Житомирського обласного лабораторного центру.

«Головний державний санітарний лікар Житомирської області Парамонов З.М. повідомляє, що станом на 03.04.2020р за результатами вірусологічних досліджень обласного лабораторного центру, методом ПЛР, було досліджено матеріал від 15 хворих з області. З них - 3 випадки ПІДТВЕРДЖЕННЯ захворювання на СОVID-19 у м. Житомир -1, м. Коростень - 2. Підозра на COVID-19 НЕ ПІДТВЕРДИЛАСЯ у хворих з наступних адмінтериторій:: м.Житомир - 6, Житомирський район-2, м. Андрушівка -2, м.Бердичів -1, м. Коростень -1», – йдеться у повідомленні.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко написав у Facebook, що у Коростені захворіли двоє чоловіків 1970 і 1971 року народження, які зустрічали близьку людину в Борисполі.

Мер Житомира Сергій Сухомлин на своїй сторінці у Facebook повідомив, що коронавірус підтвердили у 78-річної житомирянки.

«Отримали результати з лабораторії.Маємо 4 непідтверджених випадки #Covid_19 і один підтверджений. Йдеться про 78-річну житомирянку, яка повернулася з Іспанії», – написав Сергій Сухомлин.

Зазначимо, що житомирянку з підозрою на коронавірус госпіталізували 1 квітня, до цього вона шість днів була на самоізоляції після повернення з-за кордону.

«Повезли в лікарню житомирянку, якій 78-років. Вона приїхала з Іспанії, шість днів вона була на самоізоляції, постійно контактувала зі своїм сімейним лікарем. На шостий день у жіночки з’явилися проблеми з диханням, вона звернулася до свого сімейного лікаря, виїхала бригада лікарів нашої первинної ланки: вони виїхали в захисних костюмах, зробили експрес-тест і він показав можливість захворювання на коронавірус. «Швидка» відвезла цю жінку в інфекційне відділення лікарні №1 і ми чекаємо лабораторних тестів», - інформував мер Житомира у відеозверненні 1 квітня.

Нагадаємо, для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд на засіданні 1 квітня вирішив запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину.

Як повідомляв Житомир.info,. в Україні станом на 10:00 2 квітня 2020 року було підтверджено 804 випадки COVID-19, в тому числі 20 летальних, 13 людей одужали; станом на 10:00 3 квітня 2020 року було підтверджено 942 випадки COVID-19, в тому числі 23 летальних, 19 людей одужали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лабораторнипй центр  
Матеріали по темі