Події

​У Житомирській області третій день рятувальники намагаються загасити лісову пожежу, залучили авіацію

6 April 2020, 09:56

Станом на ранок 6 квітня в Народницькому районі Житомирської області триває ліквідація низової лісової пожежі, що виникла 4 квітня через перекидання вогню із палаючої сухої трави. Горить 15 га поблизу населених пунктів. До гасіння залучили авіацію.

Про це вранці 6 квітня повідомили на сайті Управління ДСНС у Житомирській області.

«Сильний вітер, швидкість якого сягала 15-20 м/сек ускладнив ситуацію, в результаті чого вчора пожежа набрала більших масштабів та розповсюдилася на територію Базарського лісництва ДП «Народицьке СЛГ» Народицького району. Станом на 6:00 пожежу не локалізовано, залишається горіння трьома окремими осередками поблизу населених пунктів Звіздаль та Малі Миньки на загальній площі 15 га. На ліквідації наслідків лісової пожежі працюють 72 рятувальники та 17 одиниць техніки Управління ДСНС у Житомирській області, 80 представників лісових господарств та 13 одиниць техніки. Крім того, залучено авіацію ДСНС України. Зокрема, вчора літаком АН 32-П зроблено 4 скиди води. Також залучено 44 рятувальники та 9 одиниць техніки з Рівненської, Вінницької та Хмельницької областей», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на півночі Житомирської області горять ліси й торф’яники, гасити які намагаються понад 400 рятувальників і лісівників.

Як повідомляв Житомир.info, 5 квітня у Житомирі на проспекті Незалежності горів старий склад, а на Крошні – сміттєзвалище.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ліс трава Народицький район авіація  
Матеріали по темі