Події

​Поліцейські показали, як у Житомирі перевіряють дотримання самоізоляції тими, хто повернувся з-за кордону або контактував з хворими

8 April 2020, 14:57

Правоохоронці продовжують проводити профілактичну та роз’яснювальну роботу серед населення, власників та працівників торгівельних закладів, перевізників тощо. Станом на 10.00 8 квітня за порушення правил щодо карантину поліцейськими складено 83 адміністративних протоколів.

Про це 8 квітня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«До складу рейдових груп, окрім поліцейських, входять військовослужбовці, представники органів місцевого самоврядування та санітарно-карантинних підрозділів МОЗ. Станом на ранок 8 квітня поліцейські оформили 83 адміністративних матеріалів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Найбільше - у Житомирі (37), 9 - у Бердичеві, 8 – у Житомирському районі, 4 – у Новограді-Волинському, по 3 – у Баранівці, Коростені, Овручі та Хорошеві. Нагадаємо, що за таке правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч гривень і на посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Відтак поліцейські закликають громадян відповідально ставитися до вимог обмежень на період карантину та дотримуватися всіх рекомендацій МОЗ по запобіганню зараженню та поширенню коронавірусу: залишайтеся вдома, обмежте контакти з іншими людьми, використовуйте засоби індивідуального захисту, а у разі ознак захворювання – одразу звертайтеся до лікаря.

Правоохоронці також показали, як перевіряють, чи дотримуються самоізоляції особи, які були за кордоном або контактували з хворими.

Відео ГУНП

Нагадаємо, у селищі Романів на 17 тис.грн оштрафували підприємця, який торгував непродовольчими товарами під час карантину.

Як повідомляв Житомир.info, за даними Центру громадського здоровя України, станом на 9.00 8 квітня в Україні підтверджено 1668 випадків, з них 21 у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: самоізоляція обсервація карантин коронавірус поліція штраф  
Матеріали по темі