Культура

«Фільм про житомирянина знятий житомирянами»: режисер Петро Авраменко розповів про зйомки та презентацію документальної стрічки про Корольова

8 April 2020, 19:16

Кілька тижнів тому у Житомирі завершили знімати документально-художній фільм «Незламний. Шлях до мрії» про нашого земляка Сергія Корольова. Зараз стрічка на етапі постпродакшну: команда працює над корекцією кольору, звуку та музикою.

Про зйомки, головний задум фільму, його героїв та презентацію говоримо з режисером-постановником Петром Авраменко.

«Нам кажуть: ось навіщо ви знімаєте? Ось ви знаєте хто такий Сергій Павлович Корольов? Але я запевняю, що є такі люди, які знають тільки те, що є площа Корольова, що стоїть там якийсь дядько з супутником у руці і все, а його життя і життєвий шлях - це найважливіше. Ми хочемо показати не просто людину, яка пройшла через якісь там тортури, а хочемо показати фільм про людину, яка, незважаючи ні на що, йде до своєї мети. Воно має надихати», - розповідає режисер-постановник фільму.

На питання: чим житомирський фільм відрізняється від багатьох інших, Петро Авраменко відповідає наступне:

«Фільм про житомирянина знятий силами житомирян. До фільму залучені, як і професійні актори, але їх задіяна дуже маленька частина, але в більшості це люди, які чи типажем, чи своїм бажанням хотіли знятися в цьому фільмі. Друге - ми показуємо його дитинство в Україні, це ніжинський період, Київ та Одеса, адже особистість встановлення починається з дитинства - це найголовніший фактор, який ми хочемо показати», - говорить Петро Авраменко.

Корольова зіграли три різні актори, адже у стрічці розповідають про різні періоди його життя. Загалом у фільмі знялося більше сотні людей.

«Головні ролі, у нас це мало бути три періоди життя про Корольова - дитинство, підлітковий період і зрілість. На роль дитинства ми взяли Володимира Мельника. Ми зробили кастинг, обрали акторів і нам підійшов це хлопець. Це була його перша роль, але він настільки професійно до цього поставився, що в деяких моментах ми вважали себе непрофесіоналами. Ще цікавий момент, хлопчик був біленький, а Корольов був темненький, тому йому довелося пофарбуватися», - каже режисер-постановник фільму.

Юного Корольова грає Олег Потапов, а зрілого - Сергій Мисечко.

Фільм можуть презентувати не тільки у житомирському кінотеатрі, а й на національних каналах, про це ведуть перемовини режисер та продюсер стрічки.

«Взагалі, ми планували прем'єру до Нового року, але нас підвів сніг, тому ми планували випустити фільм на День космонавтики. Як зараз буде, я не можу нічого сказати. Ми ще ведемо перемовини з національними каналами. Хочемо, щоб цей продукт все-таки пройшов на національний канал, аби більше людей його побачили. Це не той продукт, який можна дивитися в кінотеатрі, адже це документально-художній фільм і він, як на мене, більше телевізійного формату», - додає режисер-постановник фільму Петро Авраменко.

Нагадаємо, на початку осені 2019 року у старовинному дворику по вулиці Торговій у Бердичеві знімали фільм про маленького Сергія Корольова.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2019 в Житомирі чотири дні знімали фільм про голокост та окупацію Вінниці під час Другої Світової війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корольов фільм Авраменко  
Матеріали по темі