Влада

Голова ОДА про «Епіцентр» у Житомирі: по будівництву порушено кримінальну справу, із законністю відкриття будемо розбиратися

13 April 2020, 11:45

Стосовно будівництва гіпермаркету «Епіцентр» у Житомирі порушено кримінальну справу, а із законністю його відкриття під час карантину будуть розбиратися.

Про це на брифінгу в ОДА 13 квітня заявив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, відповідаючи на запитання щодо ситуації після відкриття «Епіцентру».

«Я знаю, що стосовно будівництва порушено кримінальну справу, яка розслідується головним управління Національної поліції, зараз проводяться відповідні експертизи. Стосовно законності відкриття будемо також розбиратися, але хочу всіх знову ж таки закликати: давайте збережемо себе, давайте виходити з дому тільки в разі гострої необхідності. Я думаю, що в «Епіцентрі» хліб не продається», - сказав голова ОДА.

Нагадаємо, 10 квітня на позачерговому засіданні міськвиконкому мер Житомира Сергій Сухомлин закликав містян не їхати на відкриття гіпермаркету «Епіцентр», яке анонсували на 11-12 квітня 2020 року. В офіційному коментарі компанія «Епіцентр К» пояснила, що вирішили відкрити магазин у Житомирі саме зараз «щоб забезпечити місто стратегічно важливими товарами та необхідною продукцією».

Водночас в головному управління Нацполіції в Житомирській області Житомир.info 13 квітня повідомили, що гіпермаркет «Епіцентр» у перші дні роботи перевіряли.

«Поліцейські попередили керуючих цим торговельним закладом про обов’язковість дотримання встановлених карантинних обмежень та заборон. 11 та 12 квітня перевіряли кілька разів дотримання: будівельні матеріали не продавалися, здійснювався температурний скринінг на вході, продавці і покупці були у засобах індивідуального захисту. Ситуація щодо дотримання карантинних обмежень контролюється, у разі виявлення порушень – будуть притягнуті до відповідальності», - сказала речниця ГУНП Алла Ващенко.

Зазначимо, що в Єдиному державному реєстрі судових рішень є інформація про те, що у провадженні слідчого управління ГУНП в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26 вересня 2019 за фактом того, що «в період часу з 20.09.2019 по 26.09.2019 невстановлені особи здійснили забруднення земельної ділянки, яка розташована в адміністративних межах Оліївської ОТГ Житомирського району, Житомирської області».

Скріншот з ухвали Корольовського райсуду

Корольовський районний суд м.Житомира ухвалою від 9 жовтня 2019 року відмовив у задоволенні клопотання слідчого щодо арешту 5 автомобілів VOLVO FM 13,66К, які належать ТОВ «Епіцентр К»: вантажівки перевозили ґрунту, який має різкий та неприємний запах паливно-мастильних матеріалів та ймовірно здійснює забруднення навколишнього середовища.

Прокурор подав апеляцію на це рішення, але Житомирський апеляційний суд ухвалою від 5 листопада 2019 року апеляційну скаргу прокурора Житомирської області залишив без задоволення, а ухвалу Корольовського райсуду без змін.

Як повідомляв Житомир.info, 9 жовтня 2019 року голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко підписав розпорядження про створення робочої групи, яка мала вивчити ситуацію стосовно вивезення екологічно забрудненого ґрунту з території колишньої нафтобази. 14 листопада голова ОДА звітував про домовленості з ПрАТ «Нова Лінія», яке входить до групи «Епіцентр», щодо очищення ґрунтів за адресою Київське шосе, 4/2. 10 грудня Віталій Бунечко провів нараду щодо будівництва в обласному центрі гіпермаркету мережі «Епіцентр», а потім поїхав подивитися на підготовчі роботи й заявив, що процес рекультивації відбувається в межах чинного законодавства, без жодних правопорушень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Епіцентр магазин відкриття Бунечко карантин ГУНП  
Матеріали по темі