Влада

На Великодні вихідні у Житомирській області обмежили пересування громадян та посилили патрулювання населених пунктів

17 April 2020, 14:54

На позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС вирішили запровадити на Великодні свята додаткові обмежувальні заходи щодо пересування та перебування жителів області у громадських місцях. Обмеження діятимуть з 13.00 год. 18 квітня до 06.00 год. 21 квітня.

Про це 17 квітня повідомили на сайті Житомирської ОДА.

«За результатами засідання було прийнято протокольне рішення про вжиття додаткових обмежувальних заходів на території області для запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), зокрема щодо пересування та перебування громадян в громадських місцях у період вихідних і святкових днів, а саме:

1.Головам райдержадміністрацій, міським головам, органам місцевого самоврядування (за згодою):

- запровадити відповідно до законодавства додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи на відповідних територіях, зокрема щодо пересування та перебування громадян в громадських місцях у період вихідних і святкових днів (починаючи з 13:00 суботи 18.04.2020 та закінчуючи 06:00 першого робочого дня після вихідних/святкових днів 21.04.2020);

-провести позачергові засідання місцевих комісій з питань ТЕБ та НС, на яких розглянути питання щодо вжиття додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів на період карантину з урахуванням підпункту 1 пункту 1 цього рішення (на період дії обмежувальних заходів).

2.Головному управлінню Національної поліції в Житомирській області (Крупєй С.Р.), Управлінню патрульної поліції в Житомирській області Департаменту патрульної поліції (Гуменюк О.Л.), військовій частині № 3047 Національної гвардії України (Мельник О.В.) посилити контроль за дотриманням громадянами обмежувальних заходів та забезпечити громадський порядок на території населених пунктів області на період карантину, особливо у період вихідних і святкових днів», – йдеться у повідомленні.

17 квітня під час брифінгу голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко зазначив, що у Житомирській області на свято буде посилене патрулювання міст.

«Крім того хочу повідомити, що по всій Житомирщині рішенням комісії по ліквідації наслідків, вже запроваджено обмеження пересування з 13.00 год. суботи 18 квітня до 06.00 год. вівторка 21 квітня і жорстке дотримання карантинних норм. У всіх містах будуть посилюватись патрулі, буде залучена Національна Гвардія. Я всіх закликаю дотримуватись норм карантину та норм самоізоляції», – зазначив Віталій Бунечко.

Також він уточнив, що в Коростені, де зафіксовано найбільше хворих по області – 54, не будуть закривати в’їзди та виїзди з міста.

«В’їзди та виїзди з міста закриті не будуть. Є обмеження, є пости, які вибірково будуть зупиняти автомобілі і проводити скринінг. Я хочу сказати, що в Коростені будуть посилені саме внутрішні патрулі, які будуть слідкувати саме за дотриманням карантинних норм», – сказав Бунечко.

Нагадаємо, міська влада проігнорувала постанову обласного санітарного лікаря, який хотів на 10 днів зупинити життя в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 17 квітня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 4662 випадки коронавірусної хвороби: 501 виявили впродовж останньої доби.

У Житомирській області станом на ранок 17 квітня 177 виявлених випадків COVID-19, з них 15 виявили упродовж останньої доби.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info,

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 карантин обмеження патрулювання комісія  
Матеріали по темі