ДОПОМОГА

Житомиряни можуть оплатити комунальні послуги через листонош або «гарячу лінію» банку

24 April 2020, 19:14

Житомиряни, які не можуть оплатити комунальні послуги онлайн, мають можливість здійснити платежі за допомогою листонош або дзвінка на «гарячу лінію» банку. Дистанційно оплачувати рахунки рекомендує уряд, аби громадяни не виходили зайвий раз з дому. При цьому такі послуги є безкоштовними, а комісію нараховується за звичними тарифами.

Оплатити комуналку за номером 3700 можуть клієнти «ПриватБанку».

«Варто просто набрати з власного мобільного цей номер, зв'язатися з оператором у відповідному меню, обрати меню «платежі за телефоном». Надалі у розмові з оператором необхідно вказати номер картки, з якої здійснюватиметься платіж, куди та за яку послугу ви хочете оплатити, це назва підприємства чи певні реквізити. також вказати період оплати, можливо, внести показники лічильника і суму платежу. Коли ви здійснюєте дзвінок за номером 3700 з вашого номера, який вказано у банку, тобто з вашого фінансового номера телефону, банк отримує інформацію, що це за клієнт звертається і підтвердження буде вже в ході здійснення платежу за телефоном», - розповідає спеціаліст з PR та комунікацій «ПриватБанку» Олександр Жильцов.


Цікавимось також, чи є така можливість у клієнтів «Ощадбанку».

«Це питання «Ощадбанком» вивчалось точно. Питання в тому, що клієнти пенсійного віку хочуть отримати квитанцію, тобто їм потрібен папірець, де буде стояти штамп, мовляв, ось я заплатив. Також ціна питання, пенсіонери в Ощадбанку з пенсійної картки оплачують без комісії», - відповідає заступник начальника Житомирського обласного управління АТ «Ощадбанк» Микола Шульга.

Представник банку також додає: кількість операцій в онлайн-додатку збільшилася на 30%, а до відділень зараз приходять здебільшого пенсіонери.

«На формування черг також впливає той факт, що пенсіонери звертаються до відділень банків у першій половині дня, зранку. Хочу наголосили, що «Ощадбанк» працює з 9-ї ранку до 18-ї години вечора, тому не обов'язково звертатися клієнтам о 9-й чи 10-й ранку, ви можете зробити ці платежі о 15-й, 16-й годинах», - говорить заступник начальника Житомирського обласного управління АТ «Ощадбанк» Микола Шульга.

Під час карантину житомиряни можуть отримати пенсію, оплатити комуналку, навіть замовити ліки у листоноші «Укрпошти». Щоб отримати таку послугу, необхідно або зв’язатися з листоношею, який обслуговує ваш будинок або ж зателефонувати у відділення або в контакт-центр за номером 0 800 300 545.

«Клієнт нам дає квитанції, а ми одразу по ній пробиваємо, пишемо і приносимо на пошту гроші, даємо все і розраховуємо. Ми до всіх можемо зайти. Людина може безпосередньо сказати листоноші або подзвонити у відділення», - каже начальниця відділення поштового зв'язку № 24 м. Житомир Римма Савіцька.

На початку квітня Міністерство цифрової трансформації навіть запустило освітній серіал, у якому навчають оплачувати комунальні послуги на сайтах банків та у мобільних додатках.

Нагадаємо, 23 квітня на Польовій люди шикувалися в щільні черги біля відділень банків та пошти, аби сплатити за «комуналку» та отримати пенсію.

Як повідомляв Житомир.info, в середині березня 2020 року стало відомо, що в Житомирі підприємства, які надають комунальні послуги, на період карантину закрили своїй сервісні центри й прийматимуть показники лічильників виключно дистанційно: за телефонами кол-центрів, або ж в онлайн-режимі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин банк пошта комуналка пенсіонер комунальні платежі  
Матеріали по темі