Влада

​Дефіцит коштів на зарплату медикам покриють за рахунок 241.8 млн субвенції, яку планували виділити наприкінці року

29 April 2020, 13:14

Медичні заклади в регіонах покриють дефіцит коштів і виплатять зарплату медичним працівникам за рахунок державної субвенції у 241.8 млн грн, яка спочатку планувалася на жовтень-грудень. Міністерство охорони здоров’я ініціювало перерозподіл коштів.

Про це 29 квітня повідомляє Урядовий портал.

«Щоб забезпечити безперебійне функціонування закладів охорони здоров'я на місцях, уже на цьому тижні МОЗ, спільно з Міністерством фінансів, виділить регіонам 241,8 млн грн. Це кошти субвенції, яка була передбачена регіонам на жовтень-грудень», - заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу. .

За словами Міністра охорони здоров’я, ці гроші підуть на фінансування закладів охорони здоров’я, які не доотримали фінансування у зв’язку зі стартом другого етапу медичної реформи, яка розпочалася 1 квітня.

«Тобто мова іде про ті заклади, які відчувають дефіцит коштів, в тому числі на виплату зарплат», - резюмував Максим Степанов.

Нагадаємо, з березня 2020 року медичні працівники, які займаються лікуванням хворих на коронавірус COVID-19, отримають доплату у розмірі 300% заробітної плати.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі медпрацівникам, які лікують хворих на COVID-19, з місцевого бюджету виплатили втричі збільшену зарплату за березень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медики зарплата субвенція міністерство  
Матеріали по темі