Місто

​Підприємці «Житнього» влаштували мітинг на території ринку через скорочення робочого дня

6 May 2020, 17:45

Півсотні підприємців та продавців «Житнього» вранці 6 травня влаштували мітинг на території ринку. Таким чином люди вирішили підтримали всеукраїнський автопробіг представників бізнесу у Києві і висловити невдоволення через скорочення тривалості роботи місцевого ринку на дві години.

«В першу чергу ми сьогодні тут зібралися, щоб підтримати наших колег, які знаходяться в Києві, яким зараз теж важко, їх блокують, перекривають, але ми всією душею з ними. Друга проблема, по якій ми зібралися - відкриття всього ринку, відкриття промгрупи, адже людям також потрібно працювати», - говорить підприємиця Людмила Грушвіцька.

Відучора Житній ринок працює до 15:00. За словами підприємців, про такі зміни їх навіть не попередили.

«Складається таке враження, що наш директор працює проти підприємців. Замість того, щоб повноцінно працювати, він скоротив нам робочий день, і коли люди йдуть з роботи, які добираються сюди якимось чином і хочуть потрапити на ринок, тому що охорона їх не пропускає», - додає Людмила Грушвіцька.

Окрім цього, орендну плату не змінили і не перерахували попередню.

«Орендна плата не змінена - це вже третє питання, по якому ми сьогодні зібралися. Нам не перерахували орендну плату за березень - квітень і пропонують, щоб ми платили 100% за травень, а іншу орендну плату вони перерахують колись після закінчення карантину, але карантин може йти і до 2021 року і далі , - каже підприємиця Валентина Ракович.

Учасники мітингу направилися до директора ринку, проте його у кабінеті не було. Натомість до підприємців вийшов його заступник і запропонував зустрітися після обіду.

Про результати цієї зустрічі по телефону розповідають заступник директора ринку та представниця підприємців.

«Керівник приїхав, підприємці потім знову прийшли. Дійшли під час спілкування, що або буде працювати тільки два входи до 17:00, бо не вистачає людей, щоб перекрити, забезпечити відвідування людей під час карантину, тобто скринінг, або всі п’ять входів, але до 15:00. Вони між собою поспілкувалися і сказали, що до 11-го травня ми терпимо, з 11-го все одно послаблення. Орендна плата не зменшується, а те, що було в меморандумі, буде перераховано в наступному місяці», - повідомив заступник директора підприємства «Житомирський кооперативний ринок» Юрій Прудніков.

«Нічого не домовились, до 11-го числа нас залишають працювати в такому режимі, як зараз до 15:00. Вони (ред. дирекція) не хочуть нічого вирішувати, їх так влаштовує. Ми зверталися до начальника Облспоживспілки Григор’єва стосовно поведінки нашого директора ринку Третяка, стосовно наших проблем. У письмовому вигляді зверталися, залишили листа і чекаємо на відповідь», - розповіла підприємиця Людмила Грушвіцька.

Скорочення тривалості роботи ринку коментував під час брифінгу 6 травня і міський голова Житомира.

«Рішення виконкому дозволяє (ред. скорочувати робочий час), але повністю контролювати роботу це санлікар потрібен і адміністрація. Адміністрація вирішує. І спілкуючись з підприємцями, зараз не дуже багато покупців, тому я думаю, що саме тому підприємці і ринки вирішили роботу до 15 годин. Це цілком достатньо, щоб відпрацювати, а сидіти без покупців немає сенсу», - вважає Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 5 травня м'ясний павільйон на Житньому ринку відновив роботу.

Як повідомляв Житомир.info, 4 травня карантин в Україні продовжили до 22 травня, але перший етап послаблень вже впроваджують. Влада Житомира вирішила трохи послабити карантин в обласному центрі: з 1 травня дозволять працювати перукарням та продуктовим ринкам, а заклади харчування зможуть обслуговувати клієнтів «на винос». З ранку 29 квітня на «Житньому» ринку почали наводити порядок та готуватися до відкриття, а 1 травня частина торговців вже працювали на своїх звичних місцях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ринок підприємці продавці мітинг карантин  
Матеріали по темі