Здоров'я

У Житомирській області майже 200 медиків, які працювали з хворими на COVID-19, за березень отримали доплати, - начальник УОЗ

7 May 2020, 12:04

В Житомирській області всі медпрацівники, які працювали з пацієнтами, хворими на коронавірус, отримали доплату за березень.

Про це на брифінгу 7 травня сказав начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Суслик.

«За березень у нас працювали 192 медичних працівників, які контактували чи з підозрою, яких у березні було 34, і 5 підтверджених хворих. Зі 192 92 – працівники екстреної медичної допомоги. В область в квітні надійшла субвенція на додаткові виплати (медикам), крім того з місцевих бюджетів також були виділені кошти в сумі 1 млн 876 тис. грн і ці кошти відповідно до відпрацьованого часу по постанові №285 і наказах Міністерства охорони здоров’я №768 та наказу Мінсоцполітики №145 були виплачені», - сказав Микола Суслик.

Зазначимо, що суму субвенції, яка надійшла у квітні, начальник УОЗ не озвучив. Житомир.info після брифінгу, який проходить без присутності журналістів, намагався це уточнити, але станом на 12:00 відповіді від ОДА так і не отримав.

Нагадаємо, 6 травня мер Житомира розповідав, що місцева влада не дочекалася субвенції, і доплати за березень майже 180 медпрацівників отримали з міського бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2020 року Офіс президента повідомив, що Володимир Зеленський підписав закон, яким, зокрема, передбачено, що з березня 2020 року медичні працівники, які займаються лікуванням хворих на коронавірус COVID-19, отримуватимуть доплату у розмірі 300% заробітної плати. 6 травня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що шокований тим, як виплачують 300% зарплати за березень медикам, які працюють з хворими на COVID-19, та наказав до 8 травня керівникам на місцях відзвітуватися щодо кожної лікарні та кожного медпрацівника.

Станом на ранок 7 травня 2020 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 478 випадків захворювання на коронавірус, 11 людей померли, 43 одужали.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медик доплата УОЗ коронавірус Суслик субвенція  
Матеріали по темі