Фоторепортаж

​Столики на двох, дистанція та антисептики: у Житомирі запрацювали літні майданчики кав’ярень, кафе та ресторанів. Фоторепортаж

12 May 2020, 15:06

Дивани, парасольки, столики для двох, на вході зустрічають антисептики та офіціанти в масках – житомиряни вже можуть випити кави в кав’ярні чи пообідати в улюбленому закладі. З 11 травня у Житомирі запрацювали заклади харчування, кафе та ресторани, але з обмеженнями і за умовою – обслуговування під відритим небом.

Ті, хто щорічно весною виставляв літній майданчик біля свого закладу просто адаптували все під нові умови роботи, а от деяким закладам, щоб відкритись і працювати, доводиться такий літній майданчик створити і отримати відповідний дозвіл.

8 травня на засіданні виконавчого комітету міської ради мер Сергій Сухомлин запропонував погодити спрощену процедуру отримання дозволів на відкриття літнього майданчику біля закладів ресторанного господарства.

«Ми розуміємо, що Кабмін дозволив працювати літнім майданчикам. Не у всіх закладах харчування, кафе та рестораннах є літні майданчики, тому у порядку виключення, на цей рік ми спрощуємо дозвіл на утримання літніх майданчиків і будемо робити це дуже швидко для того, щоб бізнес міг працювати і швидко виставити столики. Але звертаюсь до всіх, щоб вони виглядали естетично. Ми повинні ще дати форму реєстрації, щоб бізнес подавав, де вони хочуть розміщувати, коротеньку план-схему і потім на затвердження виконкому. Ми готові хоч кожен день збиратися і давати ці дозволи. Ми не кажемо робити через архітектуру, робити проекти, але просто паспорт-привязка, маленька схема, скільки столиків буде стояти і як воно буде виглядати і все, ми будемо швидко видавати ці рішення, щоб бізнес міг працювати», – сказав Сергій Сухомлин.

Майже 2 місяці відвідування кафе, ресторанів та закладів харчування була заборонена через карантин. Багато закладів працювали «на винос», організували онлайн-доставку замовлень. «Готуємо страви на замовлення власного виробництва», «Приймаємо замовлення на святкові кондитерські вироби», «Домашня ковбаса, буженина, балик, пресоване м'ясо власного виробництва», «Замовляйте страви з собою», «Чай та кава. Працюємо "на винос"», – такими та подібними оголошеннями рясніли будівлі магазинів, кіосків, кав’ярень і кафе у центрі Житомира.

Добірку фото з оголошеннями про дистанційну роботу житомирських торговельних закладів дивіться у фоторепортажі, відзнятому 30 березня 2020 року

Нагадаємо, 4 травня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про продовження карантину до 22 травня та послаблення з 12 травня, які передбачені першим етапом виходу з карантину. Ввечері 7 травня Кабмін оприлюднив постанову про послаблення карантину: дозволили тренування, роботу літніх майданчиків та магазинів в ТРЦ. 10 травня головний санітарний лікар затвердив рекомендації для закладів та організацій, які запрацюють в першому етапі послаблення карантину.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира вирішила трохи послабити карантин в обласному центрі: з 1 травня дозволили працювати перукарням та продуктовим ринкам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кафе ресторани літні майданчики карантин  
Матеріали по темі