Влада

В уряді представили програму «500 тисяч робочих місць»: ключові галузі – дороги, благоустрій, сільське господарство

14 May 2020, 11:27

13 травня на засіданні Кабінету міністрів України представили та ухвалили низку стратегічних програм та оперативних заходів, які націлені на підтримку певних категорій населення та бізнесу. Зокрема, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко представив програму «500 тисяч робочих місць».

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Серед ключових галузей – будівництво доріг та транспортної інфраструктури. Сюди планується залучити 154 тис. робочих місць. У сферу благоустрою – 150 тисяч робочих місць. 85 тисяч робочих місць – у сільське господарство. Урядом пропонується залучати людей через державні комунальні підприємства, державні субвенції, пряму підтримку бізнесу грошима», – йдеться у повідомленні.

Як повідомив Ігор Петрашко, на 216 тисяч робочих місць вже є джерела фінансування.

«Сьогодні, маючи 490 тисяч офіційно зареєстрованих безробітних, говоримо про те, що статистика зменшення їх кількості продемонструє ефективність цього урядового плану або, якщо він неефективний – ми будемо також бачити це в статистиці і будемо мати змогу оперативно реагувати», –зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль та доручив утворити міжвідомчу робочу групу на чолі з міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства із залученням всіх галузевих міністерств та профільних асоціацій.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 травня 2020 року кількість зареєстрованих безробітних становить 18669 осіб (на 1 квітня – 14 613). У січні-квітні на одну вакансію в області претендувало 11 осіб, торік у цей же період навантаження на вакансію було майже втричі меншим.

Житомир.info

План заходів щодо створення умов для підвищення зайнятості населення:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: безробіття безробітний робота  
Матеріали по темі