Фоторепортаж

У житомирському транспорті побільшало пасажирів, а маски дехто носить на підборідді або під носом. Фоторепортаж

14 May 2020, 16:31

З 11 травня у Житомирі діють нові умови проїзду в громадському транспорті: скористатися ним можуть і люди, які не мають спеціальної перепустки. Щоправда, для проїзду без перепусток існують часові обмеження: з 10:00 год. до 16:00 год. в робочі дні. На вихідних часових обмежень немає.

Після таких змін, за нашими суб’єктивними спостереженнями, у тролейбусах помітно побільшало людей.

Захисні маски поки ніхто не відміняв, тож і водії громадського транспорту, і пасажири здебільшого використовують цей «аксесуар». Однак, оскільки водії тролейбусів і трамваїв відділені від салону дверима, то дехто з них дозволяє собі розкіш – зняти маску. А от кондуктори носять і маски, і рукавички. За нашими спостереженнями, водії маршруток іноді нехтують правильним носінням масок. Пасажири також намагаються хитрувати, вистромивши носа з-під маски чи спустивши її на підборіддя, проте у тролейбусах таких менше.

Нагадаємо, зміни до рішення виконкому «Про організацію перевезення пасажирів громадським транспортом на час обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19» ухвалили на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 8 травня, дозволивши возити пасажирів у транспорті без перепусток: у будні - з 10:00 до 16:00 год., на вихідних – без часових обмежень.

Фото житомирян у масках на вулицях міста, відзняті 16 березня 2020 року, можна переглянути тут

«Масковий» фотрепортаж, зроблений 26 березня 2020 року, – тут

Майстер-клас з пошиття захисних масок від фотокореспондентки Житомир.info і кота Макса дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 7 травня 2020 року на Урядовому порталі оприлюднили постанову Кабінету міністрів про послаблення карантинних заходів з 11 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт перепустка карантин маска  
Матеріали по темі