Фоторепортаж

​Маски, рукавички, дезрозчини і лише потім валідатори: як розпочинається робочий день кондукторів житомирського ТТУ. Фоторепортаж

19 May 2020, 11:32

Скрізь оголошення про карантинні обмеження, зміни в роботі та попередження, антисептики чи дезрозчини у різних пляшках, температурний скринінг на вході. Ні, це не лікарня. Це Житомирське ТТУ.

Робочі зміни тут починаються дуже рано.

«На роботу приходимо заздалегідь. Спочатку заходимо на прохідну, проходимо температурний скринінг, потім ідемо отримувати маску, рукавички та валідатор. Вдягаємо форму, вводимо інформацію про рейс на валідатор. Ідемо на майданчик та шукаємо за номером у наряді свій тролейбус. Знайшли тролейбус - протираємо поручні дезрозчином, готуємося на виїзд на маршрут. На кожній кінцевій зупинці також обробляємо поручні та сидіння», - розповідає Людмила Кондратенко. Жінка працює кондуктором вже 15 років.

«У рукавичках і масках працювати важче. Складно рахувати гроші, важче дихати. Але повз нас проходить дуже багато людей, а потім ми йдемо до своїх родин, тож хочемо, щоб у наших рідних і близьких все було добре, тому мусимо носити, ви ж розумієте», - розповідає Людмила. Вона каже, що робота стала ще більш емоційно напруженою, адже далеко не всі пасажири у захваті від карантинних правил та обмежень.

«Стало набагато менше пасажирів, тому що всі на карантині. Їдуть лише люди, яким необхідно, по перепустках. Хоча зараз вже є години, з 10 до 16, у які можна без перепусток, у вихідні можна без перепусток, тож кількість пасажирів поступово зростає», - розповідає кондуктор.

Як у Житомирі дезінфікують громадський транспорт, аби вберегти пасажирів від коронавірусу, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 2020 року Житомирський виконком прийняв рішення про те, що громадський транспорт на час карантину перевозитиме лише людей по перепустках затвердженої форми. Через місяць у Житомирі дозволили перевезення пасажирів без перепусток у вихідні та з 10 до 16 години по буднях.

Про те, як «виживає» в умовах карантину Житомирське ТТУ, дивіться у відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ карантин коронавірус. тролейбус кондуктор  
Матеріали по темі