Місто

Житомирська довгожителька Олена Москальова відзначає 105-й день народження

21 May 2020, 18:03

Житомирянка Олена Москальова 21 травня 2020 року відзначає 105-й день народження.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

«З нагоди такої події сьогодні, 21 травня, до довгожительки Олени Адамівни з привітаннями від міського голови Сергія Сухомлина завітали фахівці департаменту соціальної політики міської ради. Олену Адамівну знають у Житомирі та поважають. Ювілярка завжди була привітною з іншими й такою залишається донині», - йдеться у повідомленні.

Фото з сайту міської ради

Олена Москальова народилася 21 травня 1915 року у місті Харкові. Закінчила трудову семирічну школу. Навчалася у Житомирському державному сільськогосподарському інституті, який закінчила у 1937 році і залишилася тут працювати на посаді старшого лаборанта кафедри селекції. Згодом перейшла до Житомирської бухгалтерської школи на посаду викладача та старшого бухгалтера, де і працювала до виходу на пенсію у 1970 році. Має статус учасника війни та ветерана праці. З чоловіком Семеном Москальовим, який був дядьком відомого піаніста Святослава Ріхтера, прожили у шлюбі 54 роки.

«Нині в Житомирі мешкає п’ятеро людей, які в цьому році наближаються до столітнього рубежу, та ще двоє довгожителів, які його перейшли», - інформує міська рада.

Як повідомляв Житомир.info, на початок 2017 року в Житомирі проживало 58 довгожителів у віці 100 років і старше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада довгожителька Москальова  
Матеріали по темі