Події

Водій пасажирського автобуса, який у Коростені в’їхав у стовп і загинув, порушив ПДР, – результати розслідування

26 May 2020, 11:25

Причиною ДТП у місті Коростень Житомирської області, де водій пасажирського автобуса в’їхав у стовп і помер, стало порушення правил дорожнього руху.

Про результати спеціального розслідування нещасного випадку, що стався у лютому 2020 року з водієм автобуса товариства з обмеженою відповідальністю «АВТОСВІТ ЛТД», наприкінці травня повідомила пресслужба управління Держпраці у Житомирській області.

«Під час проведення спеціального розслідування комісія встановила, що 19 лютого 2020 року водій підприємства, під час виконання своїх посадових обов’язків по перевезенню пасажирів у м. Коростені на маршруті №3 сполученням «Залізничний вокзал-Чигирі», не впорався з керуванням, виїхав за межі проїзної частини та здійснив наїзд на бетонну електричну опору, в результаті чого отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці події», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що за результатами технічної експертизи було встановлено, що на момент ДТП робоча гальмова система автобуса, його рульове керування та ходова частина знаходилися у технічно справному стані. На підставі вищепроведеного дослідження, не встановлено будь-яких характерних ознак раптової відмови або технічних несправностей систем, вузлів, агрегатів та деталей, що впливають на безпеку дорожнього руху, які могли б знаходитися у прямому причинному зв’язку із створенням аварійної ситуації.

Також, з пояснень свідків ДТП, пасажирів автобуса, комісія встановила, що потерпілий водій на зупинках не виходив на вулицю, під час руху автобуса на стан свого здоров’я не скаржився, був енергійний та ввічливий до пасажирів.

«Отже, основною причиною ДТП стало порушення вимог безпеки під час експлуатації автомобільного транспорту загального користування, а саме під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій не врахував дорожню обстановку, щоб мати змогу постійно контролювати рух автобуса та безпечно керувати ним, чим порушив пункт 12.1 розділу 12 Правил дорожнього руху України», – констатують у Держпраці.

Комісія одноголосно дійшла висновку, що вказаний нещасний випадок стався під час виконання потерпілим посадових обов’язків згідно з внутрішнім трудовим розпорядком товариства та під час його перебування у транспортному засобі, що також було пов’язане з виконанням потерпілим трудових обов’язків. Нещасний випадок пов'язаний з виробництвом та береться на облік ТОВ «АВТОСВІТ ЛТД».

Як повідомляв Житомир.info, 19 лютого 2020 року в Коростені, по вулиці Академіка Курчатова, автобус з пасажирами врізався у стовп. За попередньою інформацією було відомо, що 66-річному водієві стало погано. Чоловік помер на місці ДТП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці нещасний випадок Коростень ДТП ПДР  
Матеріали по темі