Місто

​​З працівників житомирського «Кромберг енд Шуберт» вирахували весь «карантинний» аванс, на заводі обіцяють виплати від центру зайнятості

5 June 2020, 15:52

Працівникам заводу «Кромберг енд Шуберт» із однієї заробітної плати вирахували всі кошти, які виплачували під час карантину.

Про це 5 червня Житомир.info повідомили працівники заводу.

«У нас забрали всю зарплату. Спершу керівники говорили, що ті гроші, які ми отримали на карантині, з нас будуть вираховувати частково, але сьогодні ми не отримаємо ні копійки. Ми пропрацювали три тижні, і з нас вирахують все під нуль. Можливо, в когось щось і лишиться, але в багатьох людей не буде нічого, а дехто навіть ще буде винний. Якщо винні, то ще й аванс в цьому місяці вирахують. Те, що нам біржа мала дати, то виплатять протягом цього місяця, але коли це буде – невідомо. І тепер люди залишились без грошей. Ми два місяці сиділи і так без грошей, тут пропрацювали, кожен на щось надіявся і в результаті ми знову без грошей. По закону вони ж не мали права вираховувати всю суму одразу. Нам пояснили це тим, що люди почали звільнятись і вони себе цим страхують. У нас є багато таких, що працюють і чоловік, і дружина, і виходить, що обидва нічого не отримають. Нам розказували, що вираховуватимуть поетапно, на три місяці розтягнуть, а ще урізали зарплату на 35%, а норми тільки збільшують, як штрафували, так і штрафують», – розповіли працівники заводу.

В адміністрації заводу Житомир.info прокоментували, що працівникам виплатять допомогу по частковому безробіттю від центру зайнятості.

«Працівники «Кромберг енд Шуберт Україна ЖУ» отримали заробітну плату з урахуванням попередньо виплаченого авансу, який був наданий під час зупинки підприємства для підтримки платоспроможності працівників у період карантину. Звертаємо вашу увагу на те, що працівникам найближчим часом буде виплачена допомога по частковому безробіттю за втрачений у період карантину робочий час від Центру зайнятості. Також, враховуючи всі обставини, дирекція підприємства розглядає питання щодо виплати авансу раніше, ніж зазвичай. Додатково повідомляємо, що «Кромберг енд Шуберт Україна ЖУ» є одним із небагатьох підприємств України, яке віднайшло шляхи фінансової підтримки працівників у складний час та якому держава надала позитивне рішення про допомогу по частковому безробіттю», – прокоментували в адміністрації заводу.

Як повідомляв Житомир.info, в середині травня звільнені працівники житомирського заводу «Кромберг енд Шуберт» заявляли про вимогу повернути «карантинні» гроші, керівництво інформацію спростовувало.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: завод Кромберг енд Шуберт працівники зарплата аванс  
Матеріали по темі