Здоров'я

Больовий синдром у суглобах лікується в медичному центрі «Відновлення»

8 June 2020, 11:24

Опорно-рухова система людини складається з 206 кісток та майже 360 суглобів, які забезпечують рухову активність. Якщо у людини виник біль в суглобі, незалежно від того, великий чи маленький суглоб, він спричиняє виражений дискомфорт в стані спокою та при виконанні рухів. Всім дуже добре відоме прислів’я: «Рух – це життя». Отже, без руху або з рухом із болем значно погіршують якість життя.

Найчастіше виникненню болю в суглобах може сприяти переохолодження або значне фізичне перенавантаження, яке викликає появу запального процесу в суглобі – артрит. Артрит може бути як самостійним захворюванням, так і проявом (симптомом) багатьох інших станів:

  • Переохолодження;
  • Неадекватне фізичне навантаження;
  • Травма;
  • Вимушені тривалі позиції рук, плечей, спини(артрит піаніста, карпальний синдром програміста);
  • Системні захворювання, в тому числі аутоімунні захворювання, коли імунна система організму сприймає власні органи та тканини як «нерідні» (ревматоїдний поліартрит, системний червоний вовчак, системна склеродермія, ревматизм);
  • Захворювання, пов’язані з порушенням обміну речовин(подагрична артропатія, при хворобі Іценка-Кушинга, тощо);
  • Хвороби дегенеративно-дистрофічного характеру (остеоартрози);
  • Пухлини (остеосаркома, мієломна хвороба та інші)

Всі ці захворювання об’єднує наявність запального процесу в суглобах, але в кожному окремому випадку необхідно звертатись до профільного фахівця. Так, ізольовані артрити, дегенеративно-дисторфічні захворювання може лікувати ортопед-травматолог, системні захворювання лікує лікар-ревматолог.

Отже, якщо ви відчуваєте болі в суглобі, які посилюються при рухах, які супроводжуються набряком м’яких тканин в ділянці суглоба, почервонінням шкіри над ділянкою суглоба та місцевим підвищенням температури шкіри, необхідно негайно звернутись до лікаря-ортопеда. Своєчасне звернення до лікаря може забезпечити встановлення точного діагнозу та призначення ефективного швидкого лікування і попередити розвинення хронічної стадії захворювання.

Розклад роботи центру лишається звичайним – у будні з 8.00 до 19.00, у суботу – з 8.00 до 16.00.

Ми чекаємо вас уже з понеділка – запис до лікарів за телефоном 0800 305 860 або на сайті центру https://vidnovlennya.center/.

Бережіть своє здоров'я!


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Відновлення" клініка  
Матеріали по темі