Події

У Житомирській області селищному голові повідомили про підозру через купівлю «швидкої» за 1,6 млн грн, яка насправді коштувала втричі дешевше

9 June 2020, 17:46

Прокурор Житомирської області Олег Василів погодив повідомлення про підозру селищному голові однієї із селищних рад Романівського району у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, та службовому підробленні. У вівторок, 9 червня 2020 року, селищному голові вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

Також Новоград-Волинською місцевою прокуратурою погоджено зміну раніше повідомленої підозри ще одному фігуранту цієї справи, директору підприємства, із ч. 4 ст. 190 (шахрайство) на ч. 5 (привласнення коштів в особливо великих розмірах) ст.191 КК України (також йому інкримінують злочин за ч. 2 ст. 366 КК України).

У прокуратурі нагадують обставини справи.

«Товариство (переможець тендерних торгів) зобов’язалося відповідно до визначеної у договорі специфікації поставити селищній раді автомобіль швидкої медичної допомоги, за що на його рахунок із місцевого бюджету було перераховано 1 млн 610 тис грн. Однак насправді, за попередньою змовою директора товариства та селищного голови, селищній раді поставлено автомобіль швидкої медичної допомоги, який не відповідає визначеній у договорі специфікації, тендерній документації та вимогам ДСТУ, вартість якого – майже утричі менша», – повідомляють у прокуратурі.

Третьому фігуранту справи – голові тендерного комітету селищної ради, який під час закупівлі не вжив заходів до відміни процедури відкритих торгів та відхилення тендерної пропозиції постачальника, що призвело до безпідставного перерахування товариству бюджетних коштів, повідомлено про підозру за ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

Незаконні дії викрито правоохоронцями спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України. Досудове розслідування проводить Новоград-Волинський відділ поліції. Процесуальне керівництво здійснює Новоград-Волинська місцева прокуратура.

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Зазначимо, що на майданчику ProZorro Житомир.info вдалося знайти закупівлю, про яку інформує прокуратура: в листопаді 2018 року Миропільська селищна рада оголосила тендер на закупівлю автомобіля швидкої медичної допомоги тип А2 (в комплектації з необхідним обладнанням). Очікувана вартість закупівлі становила 1,7 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2020 року пресслужба прокуратури Житомирської області інформувала, що на Житомирщині через тендерні торги за 1,6 млн грн бюджетних коштів закупили автомобіль швидкої медичної допомоги, хоча насправді він коштував утричі дешевше. Повідомлялося також, що Новоград-Волинською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру голові тендерного комітету однієї з селищних рад Романівського району у неналежному виконанні своїх службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) та директору товариства – у заволодінні чужим майном шляхом обману та використанні завідомо підроблених документів (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України). 23 квітня 2020 року обом фігурантам справи були вручені підозри.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура закупівля тендер розтрата заволодіння майном Романівський район  
Матеріали по темі