Влада

У Житомирі оголосили конкурс на посаду начальника управління, екскерівник якого є фігурантом справи про хабар

12 June 2020, 14:39

Житомирська міська рада оголосила конкурс на посаду начальника управління житлового господарства.

Інформація про вакансію опублікована на сайті Житомирської міської ради, де зазначено, що оголошення про проведення конкурсу надруковано в газеті «Теле Ехо» від 04.06.2020 року №23.

Кандидати на посаду начальника УЖГ повинні мати вищу освіту не нижче ступеня магістра, спеціаліста та стаж роботи на службі в органах місцевого самоврядування, на посадах державної служби або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше 2 років, а також вони повинні вільно володіти державною мовою.

Прийом документів проводиться з 4 червня по 3 липня 2020 року.

Нагадаємо, з жовтня 2018 року управління житлового господарства Житомирської міської ради очолював Юрій Мостович, який звільнився 21 травня 2020, свою декларацію перед звільненням він оприлюднив 28 травня.

Як повідомляв Житомир.info, 6 травня 2019 року з «відкатом» у 1 тис. доларів від переможця тендеру на проведення будівельних робіт був затриманий начальник управління житлового господарства Юрій Мостович: чиновник пообіцяв приватному підприємцю не чинити тиску та не перешкоджати його господарській діяльності. 10 травня Корольовський районний суд задовольнив клопотання про відсторонення від посади підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди на 60 діб, але після цього термін відсторонення не продовжили. Мер Сергій Сухомлин 26 липня 2019 року підписав розпорядження про звільнення начальника УЖГ Юрія Мостовича «у зв’язку з порушенням присяги посадової особи місцевого самоврядування», але начальник управління відмовився від ознайомлення з розпорядженням й оскаржив його у суді.

Рішенням від 22 листопада 2019 року Житомирський окружний адмінсуд поновив на посаді звільненого начальника управління житлового господарства Юрія Мостовича, Також міська рада має нарахувати та виплатити Мостовичу середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 29.07.2019 до 12.11.2019. Сьомий апеляційний адмінсуд постановою від 26 лютого 2020 року зобов’язав Житомирську міськраду виплатити Юрію Мостовичу 64 тис. грн за час вимушеного прогулу й залишив без змін рішення суду першої інстанції. Ухвалою від 21 квітня Верховний суд відмовив Житомирській міській раді у відкритті касаційного провадження.

Зазначимо, що 2 липня 2019 року до Корольовського районного суду м.Житомира надійшов затверджений обвинувальний акт від 25.06.2019 року в кримінальному провадженні по обвинуваченню начальника управління житлового господарства за ч.3 ст.368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакансія конкурс начальник управління житлового господарства УЖГ  
Матеріали по темі