Події

Новий начальник поліції розповів про розслідування двох резонансних подій, які сталися в селі Новоселиця та смт Іршанськ

23 June 2020, 14:15

Новопризначений начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник 23 червня під пресбрифінгу розповів журналістам про хід розслідування резонансних справ: щодо вбивства 7 людей, скоєному у селі Новоселиця Попільнянського району та конфлікту у смт Іршанськ Хорошівського району, під час якого чоловік поранив ножем 9 осіб.

Начальник ГУНП озвучив одну із ймовірних причин конфлікту між орендарем ставу у селі Новоселиця та киянами, які приїхали туди порибалити, та результати перших експертиз у кримінальному провадженні.

«Вбивство сімох осіб. Розслідування триває. Це резонансна подія для держави і недопустима подія, кричуща. На сьогоднішній день нами отримано заключення лікаря-нарколога, який дав довідку про те, що на момент скоєння тяжкого злочину підозрюваний не був у стані алкогольного сп'яніння, він був тверезий. Що стосується екпертиз, нами призначено ряд експертиз, їх досить багато, але ми отримали одну із експертиз, це комплексна судово-психіатрична експертиза, яка дала наступний результат: на момент вчинення злочину і на сьогоднішній день особа усвідомлювала свої дії, тобто його дії були усвідомлені, він розумів, що він діє і як він працює. Є декілька версій щодо причин конфлікту. До підозрюваного навідалися гості, вони були знайомі раніше, але двоє з гостей були вперше, і вперше він з ними познайомився. Однією з версій є те, що раніше незнайомі гості висловили претензію, що підозрюваний проживав певний час на території Російської Федерації, підозрюваний не захищав державу в антитерористичній операції, і на фоні цього виникла конфліктна ситуація. Далі відпрацьовується ще ряд версій, які були раніше озвучені», – повідомив начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник.


Щодо іншої резонансної справи, яка відбулася в Іршанську, Юрій Олійник розповів, що підозрюваного, який втік з місця злочину, не знайшли. Він також повідомив нові подробиці справи.

«Підозрюваний не затриманий, але виходячи з вчорашньої пресконференції, у нас уже є додаткові результати роботи, по яких ми встановили шляхи відходу підозрюваного, з ким він перебував в автомобілі, хто його вивозив. Ми встановили, що з собою підозрюваний взяв пляшку горілки і вийшов з автомобіля у напрямку деяких озер. Ми змінили тактику своєї роботи трішки, тому я думаю, що результати будуть», – сказав начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник.

Нагадаємо, 21 травня у селі Новоселиця Попільнянського району орендар ставу застрелив сімох киян, які приїхали порибалити. На місці стрілянини правоохоронці вилучили 5 одиниць зброї, одна рушниця належала орендарю ставка. Чоловіку оголосили про підозру, а поліція показала відео огляду місця події. 23 травня Житомирський суд арештував на два місяці 58-річного орендаря ставка Анатолія Захаренка. Згодом єдиний, хто вижив в стрілянині – Вадим Федюнін, ветеран батальйону імені Кульчицького – дав перше інтерв’ю після трагедії.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 21 червня в смт Іршанськ Хорошівського району Житомирської області виник конфлікт між відпочивальниками у кафе. 40-річний чоловік наніс ножові поранення 9 особам, один із травмованих, 28-річний молодик, помер. Підозрюваний у злочині утік на автомобілі. В області оголосили план «Перехоплення». 22 червня стало відомо, що поліція знайшла автівку чоловіка, який вбив одного та вісьмох поранив, а місцеві розповіли подробиці конфлікту. 22 червня мати підозрюваного Віктора Фарафонова у коментарі для одного з центральних телеканалів розповіла свою версію подій, зазначивши, що її син оборонявся.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олійник брифінг Новоселиця Іршанськ розслідування ГУНП  
Матеріали по темі