Суспільство

Як відбувається рейд житомирського рибоохоронного патруля та скільки порушень зафіксували за останній місяць

30 June 2020, 17:00

На водоймах Житомирської області в червні рибоохоронний патруль зафіксував 103 порушення.

Знімальна група Житомир.info 30 червня відправилася в рейд по річці Тетерів аби побачити, як шукають незаконні знаряддя лову.

«Рейди ми тут проводимо вдень та вночі, адже житомирське водосховище – показове для нашого міста. Сітки ми знаходимо за допомоги такого приладу, який в народі називається «кішка». Занурюється у воду, під власною вагою він чіпляється за сітку і сітку ми вилучаємо. В нічний час шукаємо за допомоги ліхтарика: якщо сітка стоїть на мілині, то поплавки зверху, ліхтарем світиш і їх видно»,- розповідає провідний державний інспектор Житомирського рибоохоронного патруля Максим Хомік.


Крім пошуків сіток, інспектори рибоохоронного патруля проводять роз'яснювальні бесіди з рибалками. Зокрема нагадують, в якій кількості можна ловити рибу та якими знаряддями.

«З рибалками спілкуємося, проводимо профілактичні бесіди. Цікавимося, що ловили та на що клює. Також розповідаємо їм про правила любительської рибалки, щоб вони не порушували. В нашій роботі зустрічаються люди та порушники різні, є адекватні, які погоджуються, що порушили, вибачаються складаємо адмінпротокол, а є агресивно налаштовані люди, які не бажають віддавати свої заборонені знаряддя лову», - каже провідний державний інспектор Житомирського рибоохоронного патруля Максим Хомік.

В порівнянні з минулим роком порушників більше не стало, розповідають в Житомирському рибоохоронному патрулі.

«Загалом у червні житомирським рибоохоронним патрулем зафіксовано 103 порушень правил рибальства, з них 31 – це грубе порушення. Вилучено у порушників 160 знарядь забороненого лову, з них 113 сіток загальною протяжністю близько 4 км. Порушниками за цей період завдано державі збитків на суму понад 10 тисяч гривень», - говорить головний державний інспектор Житомирського рибоохоронного патруля Ольга Грищенко.

Наостанок у Житомирському рибоохоронні патрулі показали, які незаконні знаряддя лову вдалося вилучили з початку тижня.

«Це знаряддя лову «ятір», вони були вилучено інспекторами Житомирського рибоохоронного патруля 29 червня 2020 року на річці Пустоха, село Нехворощ, Андрушівський район, Житомирська область. В кількості 9 штук, загальною протяжністю 310 метрів», - розповідає головний державний інспектор Житомирського рибоохоронного патруля Ігор Одруженко.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2019 року житомирське водосховище запустили майже 7 тонн риби, на зариблення витратили майже 200 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохоронний патруль рибалка риба рейд  
Матеріали по темі