Культура

​ У Житомирі відновили роботу кінотеатри, але з обмеженнями

3 July 2020, 13:39

«Нарешті, після тримісячної перерви, кінотеатри відновили свою роботу. Відучора, особисто ми, запустилися на вечірні сеанси. Було два сеанс, близько 10 людей на них. Сьогодні працюємо на повний день, від 10-ї ранку. Дійсно, є дуже багато обмежень, перше таке ефектне обмеження - потрібно перебувати в масках всім відвідувачам та працівникам. Ми розуміємо, що люди купуючи попкорн будуть його споживати, розуміємо, що у самому кінозалі під час фільму люди не будуть сидіти у масках, але коли вони заходять, стоять у черзі, на касі то звичайно мають бути у масках», - говорить директор КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Олександр Шевчук.

У самій кінозалі людей розсаджують у так званому «шаховому порядку».

«Ми встановили літній майданчик для того, аби люди очікували час перед фільмом на вулиці, адже є обмеження за кількістю людей на квадратний метр. Розуміємо, що краще почекати початок сеансу на вулиці, ніж в приміщенні. Щодо обмеження, то кількість місць має бути заповнена не більше 50%, з урахуванням 1 людина на 5 квадратних метрів. В кінозалі, в буфеті та на касі у нас встановлені дезінфікуючі засоби. Також тут постійно прибирає прибиральниця, ми зробили більші перерви, щоб робити вологе прибирання та провітрювати приміщення», - каже Олександр Шевчук.


В кінотеатрі зазначили: за потребою відвідувачів забезпечують засобами індивідуального захисту.

«Закупили одноразові маски, вони всі індивідуально запаковані, якщо людина прийде без маски, буде зрозуміло, що не встигне придбати, безкоштовно надамо маску. Також закупили маски, які надаємо щодня своїм працівникам. Крім цього, робимо температурний скринінг щоранку. Старший знімає показники температури і записує в журнал, якщо у когось вища температура, то відправляємо додому», - розповідає Олександр Шевчук.

Похід до кінотеатру є безпечним за умови дотримання всіх правил, зауважив директор КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Олександр Шевчук.

«Думаю, що безпечно, адже ми бачимо, що люди гуляють на повну. Ми дотримуємося всіх карантинних правил, є обмеження за кількістю людей, тому не думаю, що буде багато людей під час якогось сеансу в кінозалі», - каже Олександр Шевчук.

Нагадаємо, на період з 12 березня по 3 квітня на території Житомирської міської ОТГ ввели обмеження на проведення масових заходів та призупинили роботу театри, кінотеатри, розважальні центри та розважальні зони.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кінотеатри карантин  
Матеріали по темі